Митко Есемеса нападна Кирил Петков заради КЕВР

Не беше обсъдено това решение с нас и беше изненадващо, че е с 30% увеличението на газа, каза Петков по NOVA

Димитър Стоянов и Румен Радев
Димитър Стоянов и Румен Радев

"КЕВР да обсъжда решенията си предварително с правителството! Странно разбиране за независимост!". Така главният секретар на президента Румен Радев – Димитър Стоянов, известен повече като Митко Есемеса, коментира във фейсбук заявлението на премиера Кирил Петков пред NOVA, който обяви, че КЕВР са го изненадали с 30-процентното увеличение от 1 януари.


"КЕВР трябва да измисли най-добрия начин крайните потребители да са защитени. Не беше обсъдено това решение с нас и беше изненадващо, че е с 30% увеличението. Учудващо е, защото цената на газа намаля доста в последната седмица", каза в предаването "на фокус" по NOVA в неделя Петков.

 

"КЕВР трябва да влиза дълбоко в енергийните дружества и да е сигурен, че оптималната цена е най-добра за потребителите. Това решение показа някакво ниво на преднамереност. Не знам дали е капан", добави още той.

 

Петков допълни пред водещата Лора Крумова, че очакванията му са председателят на КЕВР Иван Иванов както и останалите членове с изтичащ мандат да бъдат сменени много скоро, а това зависи от парламента. "Надявам се в януари месец да я видим тази смяна", каза Петков и посочи, че не е разговарял все още с шефа на КЕВР, а само с енергийния министър.

Още от "Политика"

Даниел Митов: Трябва да се прекрати глупавата теза, че едва ли не заради "Балкански поток" е започнала войната в Украйна

Надяваме се ПП-ДБ да се научат как се реализират тези проекти и как се отстояват интересите на страната, подчерта Теменужка Петкова

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени