Митрофанова с безобразно нагла гавра срещу България: Освободихме ви два пъти - 1878 г. и 1944 г.! А заради солидарността си с ЕС и НАТО ще страдате!

Цитира резултатите от последните избори, според които водещите партии не са ориентирани към Руската федерация и обобщи ситуацията като "безрадостна картина"

Елеонора Митрофанова
Елеонора Митрофанова Източник: Посолство на РФ в София

Русия два пъти е освобождавала България - през 1878 г. и през 1944 г. Тази лъжа, при това с нагъл патос изрече рашисткият посланик Елеонора Митрофанова по време на двудневна конференция на тема "България - Русия", която се провежда днес и утре в Парк хотел "Москва" в София.

 

"Пълното подчинение на евроатлантическата солидарност, по мое мнение, много пречи на икономическото развитие на България. Отказът от строеж на АЕЦ "Белене", затварянето на два блока в АЕЦ "Козлодуй", отказът от Южен поток лиши България от 7000 работни места и от фактически енергиен хъб на Балканите", заяви Митрофанова, цитирана от "24 часа". 

 

"За периода си на членство в НАТО и ЕС, тя (България, бел.ред.)напълно се интегрира в западните структури и механизми. Получаваните от европейските структури блага, максимално създадоха на България поле да маневрира по ключови направления в руско-българските отношения", каза още тя.

 

Коментира и българската реакция на войната в Украйна - България е предприела рекорден брой неприятелски действия спрямо двустранните ни отношения, обърна внимание и на решението на НС от преди две седмици да окажем военно-техническа помощ на Украйна.

 

Тя изказа благодарност на "болшинството от българите", които се отнасяли според нея позитивно към Русия. Цитира обаче и резултатите от последните избори, според които водещите партии не са ориентирани към Руската федерация и обобщи ситуацията като "безрадостна картина".  Представи и статистика, че от първото "освобождение" в страната ни има 500 паметника, а от второто - 180. 

 

В речта си Митрофанова коментира и външнополитически теми. Коментира и българската реакция на войната в Украйна - България е предприела рекорден брой неприятелски действия спрямо двустранните ни отношения, обърна внимание и на решението на НС от преди две седмици да окажем военно-техническа помощ на Украйна.

 

Тя изказа благодарност на "болшинството от българите", които се отнасят позитивно към Русия. Цитира обаче и резултатите от последните избори, според които водещите партии не са ориентирани към Руската федерация и обобщи ситуацията като "безрадостна картина".

 

"Разрушаването на Запада започна през 2008 г. при кризата, която подкопа доверието към лидерството на Запада. Той започна да ни налага новата студена война. Имаше прозорец, в който можеше да се договорим до към 2013 г. Този прозорец не беше използван. През 2014 г. Западът направи държавен преврат в Киев в опит да подкопае стабилността на Русия и да си върне хегемонията. Западът изгуби своите военни, политически и морални позиции, включително моралния си стълб (имам предвид християнството) и започна контраатака. Войната стана неизбежна, въпросът беше кога и къде. В същото време не бяха решавани глобалните проблеми за климата, енергетиката, миграцията, неравенството. Дойде ситуацията с ковид. Той беше използван като знаме на войната в продължение на две години", продължи с кремълските опорки Митрофанова.

Още от "Политика"

НС прие на второ четене промените в Изборния кодекс

Парламентът прие Централната избирателна комисия да предостави достъп до изходния код и документацията на машините на представителите на партиите и коалициите, получили над 4% на последните избори

Прочетете повече прочетете повече

Министерският съвет одобри прилагането на дерогация за закупуването, вноса или трансфера на суров нефт от Русия, превозв

С решението се забранява продажбата на купувачи, разположени в друга държава членка или в трета държава, на нефтопродукти, произведени от суров нефт, превозван по море с произход Русия или изнесен от Русия

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени