Младен Маринов: Борисов ми каза, че членове от цялата страна са ме предложили за водач на листа

"Влизам в предизборната битка от гражданската квота като експерт", добави той

Младен Маринов
Младен Маринов Източник: bTV

В разговор с премиер Бойко Борисов ми каза, че членове на ГЕРБ от цялата страна са предложили моята кандидатура за водач на листа. Двамата говорихме, обмислих нещата и смятам, че с опита, който имам, това е възможност да продължа да бъда полезен. Това заяви бившият министър на вътрешните работи Младен Маринов пред бТВ. Той ще води листата на ГЕРБ в София-област.

"След близо 30 години служба имах нужда да остана сам със себе си и семейството си, преосмислих някой неща, имах време да си преброя приятелите, след това се сблъсках с COVID-19", каза той в отговор на въпроса какво е правил през последните седем месеца, след като подаде оставка.
"Не съм член на ГЕРБ и не съм мислел по този въпрос. Мисля да заложа на моятае кспертиза. Трябва да има и политика, но тя ще е насочена към развиването на системата за сигурност“, каза Маринов. Той допълни, че ако влезе в правителството, една от задачите му ще бъде обучението на полицейските служители. Относно напрежението на плажа Росенец между полицаи и протестиращи Маринов заяви, че служителите на МВР са си изпълнили задълженията - да спазват обществения ред. "Създаде се напрежение, приех да поема отговорност ти да подам оставка. От гледна точка на времето не смятам, че полицията допусна грешка. Те пазихаобществения ред и не допуснаха две силно озлобени една към друга групи да се съберат и да се стигне до физически сблъсък", добави той. 

"Не искам да говоря дали се допусна полицейско насилие, а дали полицията допусна да се наруши гражданския мир. Смятам, че колегите си свършиха перфектно работата. Българските полицаи бяха атакувани и унизени. Това беше брутално погазване на държавността“, на мнение е Младен Маринов. И добави, че това са наши, български полицаи. Маринов призова институциите да се уважават.

 

Относно джиповете на МВР и кой е отговорен за обществената поръчка, бившият вътрешен министър и водач на листата на ПП ГЕРБ в София област заяви:
Младен Маринов заяви, че сама по себе си поръчката не е порочна. По думите мупроблемът в случая е защо е сменена техническата спецификация и поръчката енасочена към друг продукт.
"Обществените поръчки се провеждат по строги правила. Самата й същност сезаключава в техническата спецификация, която се изготвя. Доколкото знам, тъй катотова не е било предмет на моята работа, техническата спецификация е биланаправена от хората, които реално ще работят с тези средства и е била направентака, че да се закупят автомобили с висока проходимост. Впоследствие по време наслужебния кабинет тази спецификация е променена".

За това дали е министър на ДПС той заяви, че не е, а е министър на българското правителство. "Помня, че когато ме избираха, ДПС не ме подкрепи. Знам кой е Делян Пеевски, но не го познавам, а Ахмед Доган никога не съм го виждам. Борисов поиска оставката ми, за да разсее внушенията. Дайте ми един факт, който да показва, че съм зависим от която и да  партия", категоричен е Маринов.

Удивително е, че  водещите в bTV питаха Младен Маринов дали бил кадър на ДПС, оттам се опитаха да навържат, че ГЕРБ била в коалиция с ДПС. Но нито водещият, нито колежката му се сетиха да кажат, че БСП е била няколко пъти в официална коалиция с ДПС, с разпределени порции, с гигантски далавери. ДПС имаха министри, вицета, областни управители, договорени с БСП. Резултатите от тези БСП и ДПС коалиции бяха унищожителни за страната. БСП и днес е в коалиция с ДПС - само преди два дни БСП и ДПС се явиха с общ кандидат в община Баните и за балотажа там идната неделя пак ще са в коалиция..Бяха в коалиция в още няколко кметства, частични избори, за които се проведоха последната неделя. ГЕРБ дали бил в коалиция с ДПС! ГЕРБ, която единствена мачка ДПС в традиционни доскоро ДПС райони - в Доспат ДПС нямат нито един сътенки, там където са имали абсолютно мнозинство преди години. На този фон да питаш дали ГЕРБ е в коалиция с ДПС е нещо повече от грешка - това е лют непрофесионализъм. Или зависимост.  

Още от "Политика"

Последни новини

Най-четени