Младен Маринов: Бойко Рашков използваше МВР за политическа битка

За съжаление, последните две години, върнахме назад много от техническото ниво, което беше като подготовка за Шенген, заяви народният представител от ГЕРБ-СДС

Младен Маринов
Младен Маринов Източник: Zonanews

Бойко Рашков използваше МВР за политическа битка. Той изолира професионалното ръководство от решенията в министерството. Но най-добрата оценка за г-н Рашков беше на изборите. Той беше водач в Перник и вижте какви са резултатите му. Уважаваният от мен Кирил Ананиев го води с 16%. Това коментира пред NOVA бившият вътрешен министър и депутат от ГЕРБ Младен Маринов.

 

Той коментира и проблемът с мигрантската вълна и случаите на пострадали полицаи при гонки с бежанци.

"Напоследък се насажда мнение, че полицаите не са подготвени. Напротив, те са подготвени и са се справяли с такива ситуации и преди. Виждал съм ги на терен. Друг е въпросът как е подготвена системата и дали тези, които трябва да взимат решения по отношение на стратегията и тактиката, се справят със задълженията си. Обяснявайки как полицията не е подготвена, даваме сигнал да бандитите и им казваме "Карайте с пълна газ, няма да ви спираме”, заяви Маринов.

 

"Още преди случая в Бургас от трибуната на 46-ото НС предупредих, че има проблем с незаконната миграция. Тогава не бях чут, защото там се крещеше и имаше политически обвинения. Българският полицай беше обявен за престъпник. Когато такъв проблем се прикрие от политическото ръководство, той си работи. Това е като ръждата. Ако намажеш отгоре с боя, но не я махнеш, тя ще стане още по-голяма", подчерта бившият вътрешен министър.

 

В МВР има всичко. Ние направихме много за въоръжението на гранична полиция. Нека зададем въпроса г-н Рашков прекратявал ли е поръчката за облеклата на полицаите? Затова сега нямаме облекла. Като министър и като човек, който е  носил униформа дълги години направих работна група, в която включих синдикатите. Автомобилите бяха купени по наше време. За две години чухте ли да е купен  автомобил? Отпуснахме 5 млн. лв. за оградата на границата, не се усвоиха”, каза още депутатът.

 

Младен Маринов коментира и ареста на Бойко Борисов. "Главният секретар заяви, че е разбрал за този арест 10 мин. преди да бъде обявен по медиите. Кой е взел решението за този арест, след като главният секретар не знае?!", попита бившият вътрешен министър.

 

За съжаление, последните две години, върнахме назад много от техническото ниво, което беше като подготовка за Шенген, заяви народният представител от ГЕРБ-СДС. "Имаше вариант да ни разделят и ние да влезем преди Румъния. Аз лично съм разговарял с колегата от Румъния тогава и той помоли да вървим в пакет. Това е пример за напредъка тогава и сега", разкри Маринов. 

 

Акцията в Стамболийски е опит да се очерни г-н Мараджиев. Ние не разбрахме какви са основанията за тази акция, отбеляза той по повод скандалия опит за арест на кмета на Стамболийски и областен координатор на ГЕРБ в Пловдив област Георги Мараджиев. 

Още от "Политика"

Последни новини

Най-четени