Младен Маринов: Готви се най-мащабната манипулация на изборите след 1989 г.

Машините за гласуване вместо да бъдат доставени в изборните секции, ще бъдат транспортирани и пазени в областните дирекции на МВР

Младен Маринов
Младен Маринов Източник: ПП ГЕРБ

Бившият вътрешен министър Младен Маринов сигнализира за готвена манипулация на предстоящите избори в неделя. Оказва се, че машините за гласуване вместо да бъдат доставени в изборните секции, ще бъдат транспортирани и пазени в областните дирекции на МВР. Маринов припомня, че това са същите областни дирекции на МВР, които под диктата на политическото ръководство на силовото ведомство, мачкат и репресират кметове, общински съветници, членове и симпатизанти на ГЕРБ в цялата страна, които също прибират да нощуват в полицейските управления.

Ето какво написа в своя профил във Фейсбук бившият вътрешен министър:

"В страната от днес следобед машините започват да тръгват към областните дирекции на МВР под охраната на МВР. Част от тях ще нощуват там и утре сутринта ще бъдат разпределени в по-малки транспортни средства, за да заминат по общините".

9 юли 2021 г., Из интервю на Росица Матева, зам.-председател и говорител на ЦИК, в предаването "Тази сутрин" по бТВ.

Оказва се, че ИЗБОРНИТЕ МАШИНИ щели да НОЩУВАТ в ОБЛАСТНИТЕ ДИРЕКЦИИ на МВР. Това са същите областни дирекции на МВР, които под диктата на политическото ръководство на МВР, мачкат и репресират кметове, общински съветници, членове и симпатизанти на ГЕРБ в цялата страна. Те също са прибирани да "нощуват" в полицейските управления…

На преминалите избори на 4 април служители на МВР по никакъв начин не са имали физически досег до НИТО ЕДНА машина, използвана по време на вота. Те отговаряха единствено за охраната на транспорта на машините, който също не се извършваше от МВР.

Сега изборните машини ще бъдат под контрола на МВР цяла нощ…

Защо? Кой разпореди това? Кой ще гарантира, че по време на "нощуването" в ОДМВР машините няма да бъдат манипулирани?

Задава ли се НАЙ-МАЩАБНАТА МАНИПУЛАЦИЯ на избори в България след 1989 г.?"

Още от "Политика"

Последни новини

Най-четени