Младен Маринов: От две години в МВР се провеждат политически чистки. Когато системата е разбита, ще има много такива случаи

"Просто системата на МВР не работи. И това ще е така, докато МВР се занимава с политически внушения" - е мнението на Маринов

Младен Маринов, ГЕРБ
Младен Маринов, ГЕРБ Източник: Zonanews
"От две години в МВР се провеждат политически чистки. Когато се прави това нещо, не може да се очаква друго. И в Бургас стана ясно, че вината е изцяло в ръководството и разпределение на средствата. Имам информация от колеги, които се командироват на границата" - каза пред bTV Младен Маринов.
 
"Те не са подготвени за тази работа, няма кой да им каже какво да правят и да ги насочва. Тези хора трябва да са запознати с територията и да знаят как да работят.
 
Не знам, как да знам откъде е дошъл куршумът. Но трябва да търсим причините по-нагоре. Такива случаи ще има, докато се води такава политика.
 
Преди няколко дена в гранична полиция е уволнен служител и съкращаване на длъжността, тъй като вече сме се справили с мигрантския поток. Защо трябва да ходим след събитията" - пита той?
 
Състоянието на границата добро ли е?
 
По времето на ГЕРБ тази ограда беше оборудвана и работеше. Две години съоръжението не се поддържа. 5 млн., които отпуснахме, колко са усвоени и къде са вложени? Поддържат ли се техническите съоръжения?
 
От две години ние не управляваме МВР, а това е много време и виждате какво е състоянието. По наше време миграционният натиск беше сведен до минимум. Камерите са подвижни, те се насочват там, където е нужно.
 
Трябва ли да има бетонно съоръжение?
 
Започваме да търсим причините на друго място. Просто системата на МВР не работи. И това ще е така, докато МВР се занимава с политически внушения. Когато системата е разбита, ще има много такива случаи.

Още от "Политика"

Георги Георгиев, ГЕРБ-София: Терзиев да покаже всички документи по процедурата, с която са избрали съпругата на Андрей Ц

В четвъртък стана ясно, че зам.-кметът по финанси на СО Иван Василев е сключил консултантски договор с фирма "Инфинитус", която е 100% собственост на Деница Цекова – съпруга на Андрей Цеков, депутат и бивш министър на ПП

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени