Младежи-ГЕРБ гонят Дамаджаната от МВР (СНИМКИ, ВИДЕО)

Дори и да няма изпълнителна власт, има съдебна, заявиха протестиращите

МГЕРБ пред МВР
МГЕРБ пред МВР Източник: Zonanews

Младежите от ГЕРБ с флашмоб пред Министерството на вътрешните работи. Поводът е решението на Софийския районен съд, че арестът на бившия премиер Бойко Борисов на 17 март е бил незаконен.

 

Те носеха дамаджани, облепени с Наказателно-процесуалния кодекс, като намек за прякора на вътрешния министър Бойко Рашков и ги подредиха под прозорците на министъра. Имаше и лозунги и скандирания "Дамаджаните вън!". Поводът бе решението на Софийския районен съд, че арестът на Бойко Борисов е незаконен, заповедта за нея - неграмотна и няма никакви доказателства, че Васил Божков е изнудван.

 

Лидерът на МГЕРБ Георг Георгиев
Лидерът на МГЕРБ Георг Георгиев Източник: Zonanews

Просто Киро каза, че никой не е над закона. С решението на съда за незаконния арест на Бойко Борисов. А от днес той вече е Просто Киро Кошаревски. Той е позор. А неговият екзекутор Бойко Рашков трябва да подаде оставка и да си скъса дипломата на юрист", каза лидерът на младежкото ГЕРБ Георг Георгиев.

 

Флашмоб на МГЕРБ пред МВР
Флашмоб на МГЕРБ пред МВР Източник: Zonanews

 

Младежите викаха Рашков да дойде да ги арестува, след като ги обвинява за вдигането на цените на храните. "Това ли е държавата, в която трябва да живеем - с незаконни арести", попита момиче от ГЕРБ.

 

Още от "Политика"

Даниел Митов се отказа от поста външен министър и заяви, че сега отговорността е на Радев, дипломат №1 е негов

Разочарованието ми обаче е от позицията на ПП-ДБ, те вместо да подкрепят номинацията на г-н Главчев, те влязоха в логиката на Румен Радев, добави Митов

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени