Младежи-ГЕРБ скандираха "оставка" пред Министерски съвет

Протестът бе с искане за оставка на правителството, докато се провеждаше срещата с председателя на Европейската комисия (ЕК) Урсула фон дер Лайен

Протест на МГЕРБ пред МС
Протест на МГЕРБ пред МС Източник: Скрийншот/Facebook

"Оставка" викаха членове на младежката организация на ГЕРБ пред Министерския съвет. Протестът бе с искане за оставка на правителството, докато се провеждаше срещата с председателя на Европейската комисия (ЕК) Урсула фон дер Лайен.

 

Представителите на МГЕРБ се събраха пред МС не за да протестират срещу европейските институции, а за да могат европейските институции да ги чуят, по думите на председателя на организацията Георг Георгиев. "Българите бяха заблудени, че ще дойде един проевропейски, западноориентиран премиер", каза Георгиев.

 

Не искаме да живеем в страна, в която се мизерства; тук сме, защото се борим тази страна да бъде по-добра, заявиха представителите на МГЕРБ. Това не е протест срещу европейските институции, срещу председателя на ЕК, посочи Георгиев. И добави, че "няма по-проевропейски настроена партия в България от ГЕРБ".

 

Не сме доволни от това управление, повториха от МГЕРБ. Те обърнаха внимание и на високите цени у нас, на инфлацията. По тяхно мнение България и следващото правителство ще трябва да наваксват "огромни пропасти" в икономиката, здравеопазването, социалния живот.

 

Още от "Политика"

Последни новини

Най-четени