МОН: Дисертацията на Пламен Николов може да се открие в библиотеката на НАЦИД

ВАК е предала дисертацията на Пламен Николов без задължителната информационна карта

Пламен Николов
Пламен Николов Източник: ИТН

Дисертационният труд за придобиване на докторска степен на предложения за премиер от "Има такъв народ" Пламен Николов може да бъде открит в библиотеката на Националния център за информация и документация (НАЦИД), но без информационна карта с детайлите.

 

Висшата атестационна комисия (ВАК) е предала дисертацията на Пламен Николаев Николов през 2005-а в Народната библиотека "Кирил и Методий" и в тогавашния Централен институт за научно техническа информация (ЦИНТИ) без задължителната информационна карта, която съдържа детайлите, свързани с нейната защита.

 

Това е изрично отбелязано в опис на дисертационни (хабилитационни) трудове, депозирани от ВАК, който се съхранява в Националния център за информация и документация (НАЦИД) към Министерството на образованието и науката (МОН) - наследник на ЦИНТИ.

 

Дисертацията на Пламен Николов
Дисертацията на Пламен Николов Източник: Actualno.com

Поради този факт информацията за тази дисертация, налична в електронния регистър за хора, придобили образователна и научна степен "доктор" и/или научната степен "доктор на науките", на защитените дисертационни трудове и на хабилитираните лица в Република България” (РАС) на НАЦИД, е твърде оскъдна. Проверката беше извършена в отговор на силния обществен интерес и множество запитвания от медии, отправени до пресцентъра на МОН и до НАЦИД, съобщават от МОН.

Дисертацията на Пламен Николов постъпва в НАЦИД с цитирания вече опис №91/16.05.2005 година от ВАК. Тя е обработена и заведена във фонда на библиотеката на НАЦИД през септември 2005 г. с инвентарен № 135 в инвентарна книга № 3. В Книгата за движение на библиотечните фондове е под № 48 от 02.09.2005 г.  Получила е сигнатура за хранилище  8487. През 2016 г. библиотеката на НАЦИД се присъединява към електронния каталог COBISS и след мигриране на библиографското описание на дисертацията се вписва  сигнатурата и  инвентарния номер, което може да се види тук.

Още от "Политика"

Георги Георгиев: ПП превърнаха Столична община в банкомат, който да захранва партийната им номенклатура

Настояваме до края на деня Васил Терзиев да поиска оставките на зам.-кмета по финанси Иван Василев, на зам.-кмета по култура Яна Генова и на директора на ОП "Гробищни паркове" – Румен Димитров

Прочетете повече прочетете повече

От днес до 7 май ЦИК приема документи за регистрация на кандидатски листи за евродепутати

От днес ЦИК започва да приема и документи за регистрация на допускане или регистрация на партии и коалиции за участие в нови избори за кметове и общински съветници на 23 юни

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени