Мустафа Карадайъ: Ако с 2000 души някой ще прави неподчинение, ние ще изкараме 20 000, за да защитят демокрацията

"Нима венецеуелските машинации са по-важни, отколкото правото на глас на всеки български гражданин?" - попита Карадайъ

Мустафа Карадайъ, ДПС
Мустафа Карадайъ, ДПС Източник: Zonanews

"Кой модел за демокрация избират тези, които от трибуната сочат другите. Ние сме призвани да защитаваме демокрацията и ще я защитаваме. И когато се призовава за неподчинение, ако призивът е този, ние можем да блокираме цяла България" - отговори Мустафа Карадайъ по време на трибунка в НС на заканата на "Продължаваме промяната" да изкара хората на улични протести при приемането на хартиената бюлетина.

 

"Ако с 2000 души някой ще прави неподчинение, ние ще изкараме 20 000, за да защитят демокрацията" - заяви той.

 

"Въпросът е в крайния резултат на изборите и в защита на демокрацията. Да позволим на всички да упражнят правото си на глас без да се притесняват от машините. Около 600 000 по малко гласуват заради притеснение от машини и съмнение от машинации" - обясни той позицията на ДПС.

 

"По какъв начин се прави софтуерът, че се получава разлика между физически и електрален вот?" - попита той и посочи, че когато липсва доверие от страна на избирателя, трябва да се търси и да се намери решение.

"Нима венецеуелските машинации са по-важни отколкото правото на глас на всеки български гражданин?" - попита още лидерът на ДПС и каза дефиницията на ДПС за ПП и ДБ - "това е мафията на венецуелската машинаця на тези машини". 


"Българските граждани казват: "Не ви пращаме да се карате, а в коалиция и разумен контрол да се търсят решения". Вместо да седнат първите две партии да говорят за преодоляване на кризата, има съвюревнование кой каква мафия е и кой какво ще блокира.

 

"Трябва сериозно да се обсъди темата как да се гарантира правото на глас на всички граждани. Да няма субективен елемент при броене на бюлетини и протоколи, затова предложихме сканиращи устройства" - обясни той.


"ДПС предлага американския модел да се ползва на следващите избори, но те не го подкрепят" - обвини привържениците на машинния вот Карадайъ.

Още от "Политика"

НС прие на второ четене промените в Изборния кодекс

Парламентът прие Централната избирателна комисия да предостави достъп до изходния код и документацията на машините на представителите на партиите и коалициите, получили над 4% на последните избори

Прочетете повече прочетете повече

Министерският съвет одобри прилагането на дерогация за закупуването, вноса или трансфера на суров нефт от Русия, превозв

С решението се забранява продажбата на купувачи, разположени в друга държава членка или в трета държава, на нефтопродукти, произведени от суров нефт, превозван по море с произход Русия или изнесен от Русия

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени