Мустафа Карадайъ: Ако с 2000 души някой ще прави неподчинение, ние ще изкараме 20 000, за да защитят демокрацията

"Нима венецеуелските машинации са по-важни, отколкото правото на глас на всеки български гражданин?" - попита Карадайъ

Мустафа Карадайъ, ДПС
Мустафа Карадайъ, ДПС Източник: Zonanews

"Кой модел за демокрация избират тези, които от трибуната сочат другите. Ние сме призвани да защитаваме демокрацията и ще я защитаваме. И когато се призовава за неподчинение, ако призивът е този, ние можем да блокираме цяла България" - отговори Мустафа Карадайъ по време на трибунка в НС на заканата на "Продължаваме промяната" да изкара хората на улични протести при приемането на хартиената бюлетина.

 

"Ако с 2000 души някой ще прави неподчинение, ние ще изкараме 20 000, за да защитят демокрацията" - заяви той.

 

"Въпросът е в крайния резултат на изборите и в защита на демокрацията. Да позволим на всички да упражнят правото си на глас без да се притесняват от машините. Около 600 000 по малко гласуват заради притеснение от машини и съмнение от машинации" - обясни той позицията на ДПС.

 

"По какъв начин се прави софтуерът, че се получава разлика между физически и електрален вот?" - попита той и посочи, че когато липсва доверие от страна на избирателя, трябва да се търси и да се намери решение.

"Нима венецеуелските машинации са по-важни отколкото правото на глас на всеки български гражданин?" - попита още лидерът на ДПС и каза дефиницията на ДПС за ПП и ДБ - "това е мафията на венецуелската машинаця на тези машини". 


"Българските граждани казват: "Не ви пращаме да се карате, а в коалиция и разумен контрол да се търсят решения". Вместо да седнат първите две партии да говорят за преодоляване на кризата, има съвюревнование кой каква мафия е и кой какво ще блокира.

 

"Трябва сериозно да се обсъди темата как да се гарантира правото на глас на всички граждани. Да няма субективен елемент при броене на бюлетини и протоколи, затова предложихме сканиращи устройства" - обясни той.


"ДПС предлага американския модел да се ползва на следващите избори, но те не го подкрепят" - обвини привържениците на машинния вот Карадайъ.

Още от "Политика"

Георги Георгиев: ПП превърнаха Столична община в банкомат, който да захранва партийната им номенклатура

Настояваме до края на деня Васил Терзиев да поиска оставките на зам.-кмета по финанси Иван Василев, на зам.-кмета по култура Яна Генова и на директора на ОП "Гробищни паркове" – Румен Димитров

Прочетете повече прочетете повече

От днес до 7 май ЦИК приема документи за регистрация на кандидатски листи за евродепутати

От днес ЦИК започва да приема и документи за регистрация на допускане или регистрация на партии и коалиции за участие в нови избори за кметове и общински съветници на 23 юни

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени