Мустафа Карадайъ: Идеята за внасяне на оставката на Гешев във ВСС е добра

По думите му темите, на които е акцентирала Габриел са обединяващи, а не разделящи

Мустафа Карадайъ
Мустафа Карадайъ Източник: You Tube

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ коментира в кулоарите на НС, че идеята за внасянето на оставката на главния прокурор Иван Гешев във Висшия съдебен съвет като добра. 

 

По-рано тази сутрин кандидат-премиерът на ГЕРБ-СДС Мария Габриел обяви, че ще поиска оставката на Гешев и представи приоритети си. 

 

"Добра е идеята, има създадено напрежение в момента. Виждаме го в обществото и това напрежение трябва да бъде преодоляно. Това мога да коментирам, но знаете, че ни предстои среща и работните групи ще отидат в 11:30 и там ще чуем приоритетите и ще разберем каква е идеята", подчерта той. 

 

По думите му темите, на които е акцентирала Габриел, са добри и обединяващи, а не разделящи. "Когато някой хора визираха под понятието "реформа" стани да седна, ние още тогава заявихме, че за нас кадруването е е различно от реформата. Готови сме да говорим за реформа и кадруване по различен начин. Ние направихме необходимото, за да отпушим реформата", добави той.

 

Той напомни, че ДПС са разписали законопроект за промени в Конституцията и че са готови да чуят идеите на всички останали партии, защото нямат достатъчно депутати, за да го внесат в деловодството.

Още от "Политика"

Георги Георгиев: ПП превърнаха Столична община в банкомат, който да захранва партийната им номенклатура

Настояваме до края на деня Васил Терзиев да поиска оставките на зам.-кмета по финанси Иван Василев, на зам.-кмета по култура Яна Генова и на директора на ОП "Гробищни паркове" – Румен Димитров

Прочетете повече прочетете повече

От днес до 7 май ЦИК приема документи за регистрация на кандидатски листи за евродепутати

От днес ЦИК започва да приема и документи за регистрация на допускане или регистрация на партии и коалиции за участие в нови избори за кметове и общински съветници на 23 юни

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени