Мустафа Карадайъ към ДБ: Вие сте потомци на комунистическата номенклатура, с един файтон хора овладяхте държавата

Ние от ДПС сме потомци на истински борци срещу тоталитарната комунистическа власт, а следователите и прокурорите от онова време ги виждаме във вашите редици, добави той

Мустафа Карадайъ
Мустафа Карадайъ Източник: БТА

"Чухме поредата анти ДПС декларация. Не се опитвайте да криете вашата политическа немощ зад тази реторика. ДПС не е заложник на каквото и да е, а се ръководи от своите компетентни органи", обяви от парламентарната трибуна лидерът на ДПС Мустафа Карадйъ в отговор на Христо Иванов. По думите на Карадайъ именно партията на Иванов е част и продукт, както и заложник на една олигархична-медиина НПО група, като заяви, че става въпрос  персонално за Иво Прокопиев, като олигарх и задкулисието на българската политика.

 

"Заграбва медийна и политическа власт без да се явява на избори, това да нас е завладяна държава и фасадна демокрация", обяви лидерът на ДПС. "Политическите шамани начело с Иван Кръстев, НПО-та с поделенията на Сорос мрежата, един файтон хора овладяхте тази мрежа, а голяма част от вас са хора произхождащи от сериозни комунистически фамилии. Наричаме на шега този кръг ОПГ в българската политика защото приватизирахте дясната идея, в последствие и големи части от българската икономика", обяви Карадайъ.

 

Той допълни, че от ДБ правят опит да се крият зад свободата на словото, като уточни, че ДПС никога не са нападали журналисти от контролираните от тях медии и са правили ясна разграничение между журналисти и такива, които работят по диктовка, защото има и признания, че пишат под диктовка.

 

"Разцепихте и унищожихте СДС чрез анти ДПС реторика, същото приложихте и на НДСВ, активно участвахте в проекта Бойко Борисов. ДСБ, синята коалиция, да България, Демократична България, това е сериозен труд по фрагментиране на дясното пространство. Като цяло това се явява възпрепятствяне на демократичиня процес – вие рушите демокацията в България без да се явявате на избори имате министри в почти всички правителства", подчерта още Карадайъ.

 

В отговор на Прокопиев, лидерът на ДПС уточни, че нямат нищо общо, дори и на книга, като между тях има морална пропаст. "Твърдите че споделяме общи либерални ценности – не. Между нас и вас има морална пропаст! Ние от ДПС сме потомци на истински борци срещу тоталитарната комунистическа власт. Вие сте потомци на комунистическата номенклатура. Ние от ДПС сме потомци на истински борци срещу тоталитарната комунистическа власт, а следователите и  прокурорите  от онова време ги виждаме във вашите редици. Вие сте потомци на комустическата номенклатура", заяви още Карадайъ.

Още от "Политика"

МС: България не признава резултатите от изборите, проведени в незаконно окупираните територии на Украйна

Провеждането на т. нар. президентски избори и в незаконно окупираните територии на Украйна е още едно доказателство за грубо нарушение на международното право

Прочетете повече прочетете повече

Социолог: ГЕРБ-СДС може да си позволи да играе на ръба на скалата

Защо започнаха преговорите от дамския екип? Ако си спомняте, през 2014 г. Борисов имаше същата стратегия при разговорите с Реформаторския блок. Той показа, че търси консунсус и конструктивност, добави Димитър Ганев

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени