Мустафа Карадайъ: Турция е една от страните, които може да помогнат на България при решаването на енергийната криза

"За модел на управление ГЕРБ-ДПС не знам. С ГЕРБ не сме били в коалиция, но с БСП сме били" - обясни Карадайъ

Мустафа Карадайъ, ДПС
Мустафа Карадайъ, ДПС Източник: Zonanews

"За модел на управление ГЕРБ-ДПС не знам. С ГЕРБ не сме били в коалиция, но с БСП сме били. Тройната коалиция беше с мандата на ДПС и най-добрите икономически показатели на страната са в този период", коментира лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ по повод думите на соцлидерката Корнели Нинова, че ще продължи да бори модела ГЕРБ-ДПС.

 

Председателят на ДПС напомни, че през 2001 година не е имало "жълта метла" на НДСВ, както и през 2005 година.

"По този начин се получи 12-годишна приемственост в администрацията и добрите икономически показатели. През 2009 година метлата и политическата чистка се появиха на терена. На това бяхме свидетели и миналата година", добави той в ефира на bTV.

 

Турция е една от страните, които може да помогнат на България при решаването на енергийната криза, подчерта още Мустафа Карадайъ по повод посещението си в южната ни съседка.

 

"С президента на Турция Реджеп Тайип Ердоган коментирахме актуалната политическа ситуация в България. Тя е интересна за всички политици. Пак сме в ситуацията на предсрочни парламентарни избори, каквито на три пъти проведохме 2021 година.

 

Посмяхме се в Брюксел, усмихнахме се в Анкара", коментира лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ по повод срещата му с държавния глава на южната ни съседка.

 

"Грешните ходове, които направи последното правителство в сферата на енергетиката, принуждават сега и служебния кабинет, и политиците в следващия парламент още отсега да се ангажират с тези теми. Турция е една от държавите, чрез която тези кризи могат да бъдат решени", добави той.

 

Според него южната ни съседка се явява алтернатива в търсенето на решение на енергийната криза. Карадайъ уточни, че и в момента през Турция тече газ към България, но въпросът е какво количество газ има страната ни като договорени доставки.

 

В Турция лидерът на ДПС проведе среща с Ердоган, а в нея участваха външният министър Мевлют Чавушоглу и зам.-председателят на ДПС Ахмед Ахмедов.

 

"Изборите ще отминат, но тежката зима ще дойде, каза Мустафа Карадайъ на турския президент. По късно днес ДПС се събира на заседание на Централния съвет на партията по повод подготовката на движенето за предсрочните избори.

Още от "Политика"

Даниел Митов се отказа от поста външен министър и заяви, че сега отговорността е на Радев, дипломат №1 е негов

Разочарованието ми обаче е от позицията на ПП-ДБ, те вместо да подкрепят номинацията на г-н Главчев, те влязоха в логиката на Румен Радев, добави Митов

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени