МВнР и МО са в готовност от петък за незабавно оказване на хуманитарна помощ на Босна и Херцеговина

Комуникацията се осъществява още от петък, 4 октомври, в първите часове след бедствието

Министерство на отбраната (МО)
Министерство на отбраната (МО) Източник: Zonanews

Във връзка с унищожителните наводнения в Босна и Херцеговина, които отнеха живота на десетки граждани и доведоха до материални щети, българското правителство разглежда възможността да бъде предоставена незабавно хуманитарна помощ. Комуникацията се осъществява още от петък, 4 октомври, в първите часове след бедствието.

 

Министерство на външните работи (МВнР)
Министерство на външните работи (МВнР) Източник: Zonanews

В координация с посолството на Република България в Сараево, Министерството на външните работи, Министерството на отбраната и Щабът на отбраната изясняват конкретните нужди на пострадалата балканска държава от хуманитарна помощ. Министърът на външните работи Иван Кондов поиска такава информация и от своя босненски колега.

 

Щабът на отбраната поддържа контакт с армията на Босна и Херцеговина за необходимата инженерна техника и средства, които да бъдат предоставени.

 

Още от "Политика"

Цветлин Йовчев: България не е приоритетна цел, но трябва да положим усилия за укрепване на границата

"Ако конфликтът в Ливан не е особено продължителен и ескалацията спадне - не се очаква засилен мигрантски натиск към Европа", подчерта бившият председател на ДАНС

Прочетете повече прочетете повече

Радев събира Консултативният съвет за национална сигурност заради конфликтите в Близкия Изток

Темата на заседанието е "Рискове и заплахи пред националната сигурност в контекста на конфликтите в Близкия Изток. Необходимост от предприемане на мерки"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени