МВнР отрече информацията, че посланикът ни в САЩ е бил канен на среща в Министерството на финансите

Няма нови санкционирани по закона "Магнитски"

Министерството на външните работи
Министерството на външните работи Източник: МВнР

Посланикът на България в САЩ Тихомир Стойков не е бил канен в американското Министерство на финансите. Това обявиха от българското външно министерство по повод информация във в. "24 часа". Според вчерашната публикация тема на разговор с дипломата ни е бил законът "Магнитски", а по телефона Тихомир Стойчев е отказал коментар.

 

В съобщението до медиите от МВнР добавят, че до този момент имена на нови санкционирани български физически и/или юридически лица не са били връчвани. Инициативата и евентуални постъпки за уточняване на принципните положения по наложените на 2 юни от САЩ ограничителни мерки са изцяло на българската страна и се обуславят единствено от стремежа към пълноценна и всеобхватна защита на националния интерес, пишат още от външно министерство.

 

Като допълват, че "България и САЩ са съюзници и стратегически партньори. Взаимодействието между двете страни се осъществява не под формата на еднократни актове, а в условията на последователни и съдържателни процеси".

Още от "Политика"

Георги Георгиев: ПП превърнаха Столична община в банкомат, който да захранва партийната им номенклатура

Настояваме до края на деня Васил Терзиев да поиска оставките на зам.-кмета по финанси Иван Василев, на зам.-кмета по култура Яна Генова и на директора на ОП "Гробищни паркове" – Румен Димитров

Прочетете повече прочетете повече

От днес до 7 май ЦИК приема документи за регистрация на кандидатски листи за евродепутати

От днес ЦИК започва да приема и документи за регистрация на допускане или регистрация на партии и коалиции за участие в нови избори за кметове и общински съветници на 23 юни

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени