Наглост без край: Нинова насъсква хунтата да преследва и кметовете на ГЕРБ

Нинова очевидно е забравила, че е била зам.-министър в едно правителство заедно с атакувания днес от нея Делян Пеевски

Корнелия Нинова
Корнелия Нинова Източник: Zonanews

"Борбата на служебния кабинет да извади на показ и да започне битка с този модел на управление в министерства, в агенции трябва да слезе надолу и да стигне до кметовете на ГЕРБ". Това каза председателят на БСП Корнелия Нинова по БНР. 

 

"Със сигнала, който САЩ изпращат, изправят България и институциите ни пред голямо предизвикателство, защото те не могат да правят нито разследване, нито да внасят обвинителен акт, нито да издават обвинителни присъди. Това трябва да направят българските институции и от случващото се през следващите седмици и месеци ще проличи дали ние имаме сила като суверенна държава да се справим с този проблем", каза Нинова, която е забравила очевидно, че е била зам.-министър заедно с атакувания днес от нея Делян Пеевски в провалената тройна коалиция на БСП, НДСВ и ДПС. 

 

По думите й партиите, които се самоназоваха като "партии на протеста" наричат БСП статукво, с което тя категорично не е съгласна. "Докато ние в последните 4 години водехме битка с този модел на управление и понесохме ударите, някои от тези хора бяха част от модела. Някои му бяха министри на Борисов, Мая Манолова беше избрана за омбудсман с неговите гласове, така че да внимават с етикетите, които лепят, защото през тези 4 години много хора от БСП и симпатизанти пострадаха. Тези хора са изстраданата промяна", каза още тя. 

Още от "Политика"

Последни новини

Най-четени