Нареченият от Тошко Йорданов "душевен отпадък" заплашвал депутатката от ИТН Христинка Иванова: Подай си молбата и напускай Народното събрание, защото иначе аз ще ти пратя хора

Народната представителка е съумяла да запише Василев, а Тошко Йорданов пусна записа със заплахите му

Радостин Василев
Радостин Василев

Председателят на парламентарната група на "Има такъв народ" Тошко Йорданов пусна на пресконференция запис на телефонен разговор, в който мъж, за който той казва, че е Радостин Василев, убеждава депутатката Христинка Иванова да се присъедини към отцепниците. Тя обаче се е отказала в последния момент. "Радвам се че този душевен отпадък Радостин Василев вече не е при нас", обяви Тошко Йорданов.


Народната представителка Христинка Иванова е съумяла да запише Василев, който многократно я пита къде точно е и ѝ казва, че идва да я вземе лично, за да отидат на пресконференция. Когато тя не поддава, започва да говори за изпращането на "хора".

 

"Как може да слезеш, всички сме тука", чакаме те, чува се на записа. "Няма ама! Идвам да те взема аз лично! Чуваш ли ме Христинче, Христинче слушай ме. Ще стане много голям… Слушай ме, аз не съм предател. Правя го за твое добро", продължава той и започват обещания.

 

Христинка Иванова, ИТН
Христинка Иванова, ИТН Източник: Zonanews

Малко по-късно сменя тона със заповеден: "Веднага си подавай молбата и напускаш Народното събрание! Защото аз ще ти пратя хора и ще ти я направят молбата… както пише по книгите", заканва се той.

 

После обявява, че Иванова е предател: "Как може такова нещо, беше вкъщи, чу всичко. Това да не ти е някой друг, това е премиерът!", заявява той и на практика потвърждава информациите, че преговори с Кирил Петков са водени в дома му.

 

В последвалите увещания следва нов интересен детайл – те нямало нужда да подкрепят ПП, защото вече имало "от другаде подкрепа". Освен това Василев твърди, че зад него са 8 човека и има още 5, които чакат.

След тези твърдения Василев започва да настоява да знае къде точно е Иванова, за да я види "за 5 минути". След отказа ѝ заявява:

"Тогава искам утре, ще дойдат хора при тебе да си подадеш молба за напускане на Народното събрание. И ще видиш, че ще го направиш", завършва заканата и се чува сигнал за край на разговора.

Още от "Политика"

България и Германия подписаха споразумение за съвместната покупка на зенитно-ракетни комплекси IRIS-T

Общата цел на страните, които участват в инициативата на ЕС, е да се насърчи сътрудничеството в областта на отбраната чрез съвместно възлагане на обществени поръчки за оперативно съвместими и взаимнозаменяеми оръжейни системи

Прочетете повече прочетете повече

ЦИК поставя под въпрос законността на изборите, намесва се недопустимо в изборния процес

Според източници от комисията председателят на ЦИК Камелия Нейкова е дала знак на ДПС-Доган, че могат да бъдат сигурни, че ще получат желаната от тях регистрация за явяване на избори

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени