Народни представители от ГЕРБ-СДС коментираха скандални телевизионни твърдения на Плевнелиев

Оказва се, че Плевнелиев сам си е измислил тази "оферта"

Росен Плевнелиев
Росен Плевнелиев Източник: Zonanews

Имало ли е пазарлък и договорки между ПП и ГЕРБ за кабинет? Този въпрос коментираха народни избраници от най-голямата политическа сила ГЕРБ пред ПИК.

 

"На нищо не сме се съгласявали, не сме стигали до точка да се избира общ премиер, за да правим договорки. Големият успех с ПП беше да се видим. Иначе нищо обсъждаме, затова се явяваме непрекъснато на избори. Ако има договорки, щяхме да имаме правителство. Но ние нямаме взаимодействие с ПП".

 

Това коментира депутатът от ГЕРБ Тома Биков по повод изявление на Росен Плевнелиев, който беше излъчен за посредник заедно със Соломон Паси за съставяне на кабинет. В сутрешения блок на БНТ преди няколко дни Плевнелиев заяви, че, ако ПП се бяха съгласили, можеше вече да имат премиер и кабинет, а Иван Гешев да не е главен прокурор.

 

Тома Биков, ГЕРБ
Тома Биков, ГЕРБ Източник: Zonanews

Ако ПП смятат, че Гешев по този начин се сваля, те са били на власт, ако са мислили, че може - да са го направили. Аз мисля, че ние не можем нищо да направим, а ВСС, изтъкна Биков.

 

Като говорим за съдебна реформа, аз вече искам да си говорим конкретно, а не абстрактно. Аз конкретно законодателство досега не съм видял, отсече той.

 

Томислав Дончев, ГЕРБ
Томислав Дончев, ГЕРБ Източник: Zonanews

Томислав Дончев заяви, че тема няма, тъй като Народното събрание не може да махне Иван Гешев.

 

Никога намеса в друга власт не може да е разменна монета за съставяне на правителство, отсече Десислава Атанасова.

 

Десислава Атанасова
Десислава Атанасова Източник: Zonanews

 

Още от "Политика"

Работата по изграждането на 7-и и 8-и блок на АЕЦ "Козлодуй" върви по график

Този път този проект за разлика от Белене се структурира по най-правилния начин – не поръчваме оборудване, без да сме осигурили финансиране, без да имаме договор и без да знаем колко ще струва тази централа, заяви Дилян Добрев

Прочетете повече прочетете повече

Даниел Митов се отказа от поста външен министър и заяви, че сега отговорността е на Радев, дипломат №1 е негов

Разочарованието ми обаче е от позицията на ПП-ДБ, те вместо да подкрепят номинацията на г-н Главчев, те влязоха в логиката на Румен Радев, добави Митов

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени