Народните представители гласуват споразумението за предоставяне на военна техника за Украйна

Народните представители ще гласуват и избор на подуправител на Националната здравноосигурителна каса

Народно събрание
Народно събрание Източник: Zonanews

През настоящата седмица народните представители ще гласуват Законопроект за ратифициране на Споразумението между Министерството на вътрешните работи на Република България и Министерството на отбраната на Украйна за безвъзмездно предоставяне на бронирана транспортна техника, подписано в София на 8 август 2023 г. и в Киев на 13 ноември 2023 г.

 

Депутатите ще проведат и първо гласуване на Законопроект за изменение и допълнение на Закона за тютюна, тютюневите и свързаните с тях изделия, както и първо гласуване на Законопроекти за изменение и допълнение на Закона за акцизите и данъчните складове.

 

Народните представители ще гласуват и избор на подуправител на Националната здравноосигурителна каса, както и ще гласуват Проект на решение за създаване на Временна комисия за защита на правата на психичноболните пациенти и изготвяне на законодателни промени, които да ги гарантират.

Депутатите ще проведат и второ гласуване на Законопроект за изменение и допълнение на Закона за екстрадицията и Европейската заповед за арест, както и второ гласуване на Законопроект за изменение и допълнение на Закона за авторското право и сродните му права.

 

В програмата на народните представители за тази седмица е предвидено и първо гласуване на Законопроект за изменение и допълнение на Данъчно-осигурителния процесуален кодекс, първо гласуване на Законопроект за изменение и допълнение на Закона за данък върху добавената стойност, първо гласуване на Законопроект за изменение и допълнение на Закона за корпоративното подоходно облагане обект за изменение и допълнение на Закона за данъците върху доходите на физическите лица, както и първо гласуване на Законопроект за изменение и допълнение на Закона за местните данъци и такси.

Още от "Политика"

Анализ на състоянието и подготовката на Въоръжените сили през 2023 г. ще представи началникът на отбраната адмирал Емил

България е една от 18-те държави членки на НАТО, които тази година ще отделят два процента от брутния си вътрешен продукт (БВП) за разходи за отбрана

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени