Народните представители изслушват премиера Главчев и военния министър Запрянов

Депутатите ще изслушат и служебния министър на регионалното развитие и благоустройството Виолета Коритарова

Димитър Главчев
Димитър Главчев Източник: Zonanews

Дневният ред на НС днес съдържа изслушване на служебния премиер Димитър Главчев и военния министър Атанас Запрянов.

 

Министър Запрянов ще отговаря на въпроси, свързани с "неучастие на Република България под никаква форма с жива въоръжена и невъоръжена сила във военния конфликт в Украйна". Искането за изслушването е от депутатите Борислав Гуцанов и Иван Иванов от БСП.

 

Министърът на отбраната Атанас Запрянов
Министърът на отбраната Атанас Запрянов Източник: Zonanews

Изслушването на служебния министър-председател на Република България и служебен министър на външните работи Димитър Главчев е относно развитието на процеса по разширяване на Европейския съюз след приемането на т. нар. френско предложение и острата антибългарска кампания и изказвания на голяма част от политическия елит в РС Македония.

 

Питането е формулирано и по въпроси за "многократно оказван координиран дипломатически натиск спрямо България, който цели да вкара Република Северна Македония в ЕС заобикаляйки правилата и принуждавайки България да отстъпи от вече договорените условия, както и вече предприетите и планирани действия за защита на българските национални интереси по тези въпроси", а вносители са от "Възраждане".

 

Депутатите ще изслушат и служебния министър на регионалното развитие и благоустройството Виолета Коритарова и председателя на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура" Йордан Вълчев относно напредъка на строителството на автомагистрала "Хемус" и напредъка в процедурите по стартиране строителството на автомагистрала "Черно море".

 

Министър Виолета Коритарова
Министър Виолета Коритарова Източник: Zonanews

 

Още от "Политика"

Пеевски към "Възраждане": Няма да позволя на проруски партии да се гаврят с ДПС!

Нека да спрем с тези спекулации и да гледаме държавата да има управление, каза лидерът на ДПС за думите на президента Румен Радев, че България се превръща в "безсрочен донор" на Украйна

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени