Народното събрание ще гласува решението на Мария Габриел да оттегли кандидатурата си за премиер

Народното събрание ще гласува решението на Мария Габриел да оттегли кандидатурата си за министър-председател. Началото е обявено з...

Пленарна зала на НС
Пленарна зала на НС Източник: Zonanews

Народното събрание ще гласува решението на Мария Габриел да оттегли кандидатурата си за министър-председател. Началото е обявено за 10 часа. След поредица от обрати и тежки преговори с ПП-ДБ вчера сутринта заявлението за отказ беше внесено официално и така първият мандат след ротацията няма да се състои.

 

ГЕРБ-СДС бяха категорични, че повече условия в преговори няма да приемат. За тях изходът от създалата се ситуация са предсрочни избори. Народното събрание следва да постанови акт по указа на президента, съдържащ предложение за избор на министър-председател и последвалото заявление за отказ от кандидата.

 

От прессекретариата на президента отбелязаха, че едва тогава държавният глава Румен Радев може да пристъпи към връчването на втория проучвателен мандат за съставяне на правителство.

 

В понеделник вечерта ПП-ДБ проведе заседание на парламентарната група, на което обяви, че поема отговорността си с втория мандат и ще направи правилните ходове. Официални изявления обаче се очакват във вторник. 

Ако се стигне до предсрочни парламентарни избори, от ПП-ДБ предпочитали те да се проведат заедно с европейските.

Още от "Политика"

Кирил Петков заплаши с побой Пеевски: Няма да ми каже тези неща, ако сме само двамата, а бодигардовете му са навън

Припомняме, че по-рано днес Делян Пеевски заяви, че Кирил Петков може да бъде "само булка на Борисов" и сравни него и Лена Бориславова със сладки пуделчета

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени