НАТО изрази солидарност с България по повод дестабилизиращите действия на Русия

Всички 29 държави направиха изявления в подкрепа на България

НАТО
НАТО Източник: Twitter

Съюзниците ни от НАТО изразиха солидарност с България по повод дестабилизиращите действия на Русия на нейна територия и подчертаха още веднъж пълната си подкрепа за нейния суверенитет. Това стана днес в Брюксел на среща на Северноатлантическия съвет на НАТО на равнище посланици.

 

Там бяха изслушани председателят на ДАНС и директорът на Служба военно разузнаване. Те запознаха Съвета с разкритите незаконни действия на руски граждани на територията на Република България от 2011 г. насам. Всички 29 държави направиха изявления в подкрепа на България.

 

"Български представители информираха Северноатлантическия съвет днес за незаконните дейности на руски граждани в България през последното десетилетие. Отговорът на България включва съдебни действия и експулсиране на редица руски дипломати. Съюзниците от НАТО изразиха загриженост относно продължаващия модел на дестабилизиращо поведение на Русия и изразиха силна подкрепа и солидарност с България", каза говорителката на НАТО Оана Лунгеску.

Още от "Политика"

Комунистическият следовател Бойко Рашков нападна още един журналист, млати оператора и него с чадър (ВИДЕО)

Преди това Рашков счупи телефона на колегата Николай Караколев преди комисията, на която депутатите трябваше да го изслушат за връзките му с контрабандистите Марин и Стефан Димитрови

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени