Националният съвет на БСП се събра на заседание

Според Свиленски най-важната задача, която трябва да изпълни това Народно събрание, е промяна в Избирателния кодекс

Георги Свиленски и Иван Ченчев
Георги Свиленски и Иван Ченчев Източник: NOVA

Изпълнителното бюро на БСП свика заседание на Националния съвет на партията. В дневния ред на заседанието влизат няколко задачи - дали БСП ще подкрепи президентската двойка Румен Радев и Илияна Йотова за втори мандат, да отчетат резултатите си от  Парламентарните избори 2021 на 04 април и да очертая бъдещите си задачи. Преди заседанието депутатите от левицата Иван Ченчев и Георги Свиленски комнетират пред NOVA проведеното в петък пленарно заседание на новия парламент. "Смятаме, че българският парламент, в този му вид,показва нещо различно. Лошото е, че дава сигнали, които по никакъв начин не удовлетворява това, което искат хората. Ние сме последователна партия и в този парламент ще продължаваме да настояваме за това, което сме записали в предизборната си кампания. Това, което се случи вчера, издава неопитността на повечето колеги. Искам ми се да не издава друго", каза Ченчев.

 

Според Свиленски най-важната задача, която трябва да изпълни това Народно събрание, е промяна в Избирателния кодекс, следвани от мерките за подпомагане на българските граждани.

"Ние внесохме6 законопроекта и очакваме подкрепа от всички политически партии. Те са за подпомагане на социалнослабите, на пенсионерите, на младите семейства, на майките с деца и на учениците. Именно това очакват българските граждани – грижа към тях и техните проблеми. Ние няма да участваме в скандалите, които се случват в парламента, тъй като считаме, че парламентът е място за решаване, а не за създаване на проблеми", каза той. Чечнев подчерта, че БСП няма да подкрепят ГЕРБ за ново правителство. Левицата може да подкрепи кабинет от втората политическа сила, но само по политики и конкретни неща, защитавани и от БСП.

Още от "Политика"

Борисов предаде властта, изненадващо похвали Радев за подбора на служебния кабинет

"Основната цел пред кабинета сега е да организира честни и прозрачни избори. По начина, по който го направихме ние - видно и от доклада на ОССЕ", каза още Борисов

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени