Научният ръководител на Пламен Николов проф. Динев: Беше много подготвен, смятах да го взема дори за асистент

Пълни глупости са твърденията, че името му е дописано в регистрите на НАЦИД

Пламен Николов
Пламен Николов Източник: БНТ

Аз още като го видях това момче (Пламен Николов, бел. ред.) и веднага се сетих за него. Имам много добър спомен за него. Това каза в интервю за Zonanews проф. дфн Валери Динев, научен ръководител на дисертацията "Философско-антропологична рефлексия върху времето", защитена през 2004 г. от кандидата за премиер на ИТН Пламен Николов. Той коментира твърденията на Григор Лилов и безкритичното разпространяване на неговите фантасмагории от няколко сайта относно дисертацията на кандидата на ИТН за премиер Пламен Николаев Николов. 

 

"Аз съм научен ръководител на Пламен Николов като дисертант, а проф. Вальо Канавров и проф. Иван Калчев бяха рецензенти. Иван Калчев, знаете го, известният антикомунист, издател беше на в. "Черен ден". Много добре се прояви като дисертант Пламен Николов, много добре си защити темата. Това беше преди около петнадесет години. Пълни глупости са твърденията, че името му е дописано в регистрите на НАЦИД", разкри проф. Динев.

 

"Много добре беше подготвено момчето, даже аз мислех да го взема за асистент, обаче по това време нямаше места. И на него не му се чакаше, не се знаеше и кога ще се открие място за асистент, замина си и оттогава не сме го виждали. Беше много точно момче, с езици - немски и английски", коментира казуса научният ръководител на Пламен Николов проф. Динев. 

 

Проф. Валери Динев каза, че самата дисертация е налична, пази се в библиотеката на катедрата и в НАЦИД, има си досиета и регистри на дисертантите. 

Информацията от НАЦИД
Информацията от НАЦИД Източник: НАЦИД



Още от "Политика"

Последни новини

Най-четени