Назначени са двама заместник-министри - в МРРБ и МОН

Това са Ангелина Бонева и Емилия Лазарова

Министерство на образованието и науката (МОН)
Министерство на образованието и науката (МОН) Източник: Zonanews

За заместник-министър на регионалното развитие и благоустройството е назначена Ангелина Бонева. До момента тя е и.д.главен директор "Стратегическо планиране и програми за регионално развитие" в МРРБ. В хода на професионалната й кариера е била също директор "Проектна информация и финансиране" във Фонд мениджър на финансовите инструменти в България, както и регионален мениджър в Клъстер за аеро-космически технологии, изследвания и приложения (CASTRA).

 

Ангелина Бонева
Ангелина Бонева Източник: Пресцентър на МС

Бонева е магистър по европейски науки от Университета в Грац, Австрия. Завършила е също Централния европейски университет в Будапеща, Унгария и Оксфордския университет, Великобритания.

 

Емилия Лазарова е назначена за заместник-министър на образованието и науката. Педагог по образование, тя притежава дългогодишен управленски опит в тази сфера. От 2008 г. досега е директор на IIАЕГ "Томас Джеферсън" в София. В рамките на професионалната си кариера е била също директор на 54 СОУ "Иван Рилски", както и помощник-директор в 22 СОУ "Г. С. Раковски".

 

Емилия Лазарова
Емилия Лазарова Източник: Пресцентър на МС

Близо пет години е хоноруван преподавател по Методика на обучението по география в СУ "Св. Климент Охридски", ГГФ. В периода 2017 г. – 2021 г. е съветник на министъра на образованието и науката в сферата на управлението и формирането на политики в средното образование.

Още от "Политика"

Георги Георгиев, ГЕРБ-София: Терзиев да покаже всички документи по процедурата, с която са избрали съпругата на Андрей Ц

В четвъртък стана ясно, че зам.-кметът по финанси на СО Иван Василев е сключил консултантски договор с фирма "Инфинитус", която е 100% собственост на Деница Цекова – съпруга на Андрей Цеков, депутат и бивш министър на ПП

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени