Назначени са нови 8 областни управители

На областите Габрово, Ловеч, Монтана, Перник, Силистра, Стара Загора, Шумен и Ямбол

Министерски съвет
Министерски съвет Източник: Zonanews

Правителството прие решение, с което се назначават нови областни управители на областите Габрово, Ловеч, Монтана, Перник, Силистра, Стара Загора, Шумен и Ямбол. Със същото решение се освобождават заемащите досега съответни длъжности.

 

Ралица Манолова е назначена за областен управител на област Габрово. Тя е магистър по специалност "Международни икономически отношения", с дългогодишен опит в Областна администрация – Габрово, както и в частния сектор.

 

За областен управител на област Ловеч е назначен Виктор Стойчев. Той е икономист, с дългогодишен опит в териториалните дирекции на Националната агенция за приходите – Велико Търново и Ловеч.

 

Ванина Вецина е назначена за областен управител на област Монтана. Тя е инженер-геодезист и магистър по специалност "Европейска публична администрация", с дългогодишен опит като независим оценител и консултант в строителството.

За областен управител на област Перник е назначен Кирил Стоев. Той е магистър по "Европейска интеграция", с опит в частния сектор.

 

Катя Кръстева е назначена за областен управител на област Силистра. Тя е завършила специалност "Начална училищна педагогика", с опит в училищното образование, от 2019 г. е кметски наместник  - с. Ценович.

 

Правителството назначи Наско Василев за областен управител на област Стара Загора. Той е магистър по ветеринарна медицина. Притежава образователна и научна степен доктор и е професор в Тракийския университет – Стара Загора, където е заемал ръководните длъжности на заместник-декан и заместник-ректор.

 

Владимир Йолов е назначен за областен управител на област Шумен. Той е магистър по финансов мениджмънт, доктор по "Международни икономически отношения" с дългогодишен опит в частния сектор.

 

За областен управител на област Ямбол е назначен Васил Александров. Той е магистър по "Международни икономически отношения" и "Финанси", с дългогодишен опит като кредитен инспектор в банка. От 2020 г. работи в община Ямбол, а от 2021 г. е заместник-кмет на общината.

 

Правителственото решение е прието неприсъствено.

Още от "Политика"

ГЕРБ: Откакто "Промяната" е на власт, не е направено нищо за българската околна среда

Младен Шишков припомни, че по отношение на околната среда ГЕРБ винаги са поддържали българското законодателство в съответствие с европейското в сроковете, определени от ЕК

Прочетете повече прочетете повече

Заместник-министърът на земеделието Иван Христанов: ЕК върна Стратегическия план на България с 200 забележки

Проектът на Стратегическия план бе публикуван за обществено обсъждане на 1 март 2022 г. за период от 30 дни. Още тогава много от браншовите организации изказаха своето недоволство

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени