Назначени са областни управители на областите София, Враца, Кюстендил, Плевен, Разград, Русе

Със същото решение се освобождават заемащите досега съответните длъжности

Министерски съвет
Министерски съвет Източник: Zonanews

Правителството прие решение, с което се назначават нови областни управители на областите София, Враца, Кюстендил, Плевен, Разград, Русе, съобщават от правителствения пресцентър. Със същото решение се освобождават заемащите досега съответните длъжности.

 

Иван Кючуков е новият областен управител на област София. Кючуков е машинен инженер с дългогодишен опит в частния сектор в сферата на автосервизното и следпродажбеното обслужване.


Стефан Стефанов е назначен за областен управител на област Враца. Стефанов е юрист с дългогодишен опит като адвокат по граждански, наказателни и административни дела, освен това е работил в системата на училищното образование и в Съвета за електронни медии.


За областен управител на област Кюстендил е назначена Катя Димитрова. Тя е юрист с дългогодишен опит като адвокат.


Иван Янчев е назначен за областен управител на област Плевен. Янчев е юрист и магистър по специалност "Транспортен мениджмънт", с опит в областта на правото, транспорта и логистиката, работил е в Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) - София, в областната администрация на Софийска област и в частния сектор.


Деян Димитров е назначен за областен управител на област Разград. Димитров е юрист, доктор по "Право", с опит в областта на морското право, в преподавателската и научно-изследователската дейност, работил е в Изпълнителна агенция "Морска администрация" и в частния сектор, от 2020 г. е адвокат.


За областен управител на област Русе е назначен Анатоли Станев. Той е юрист с дългогодишен опит като адвокат в областта на гражданското, административното, търговското и корпоративното право, в периода 2007 - 2011 г. е общински съветник в Общинския съвет - Русе, а от 2020 г. е директор на РИОСВ - Русе.

Още от "Политика"

ГЕРБ: Откакто "Промяната" е на власт, не е направено нищо за българската околна среда

Младен Шишков припомни, че по отношение на околната среда ГЕРБ винаги са поддържали българското законодателство в съответствие с европейското в сроковете, определени от ЕК

Прочетете повече прочетете повече

Заместник-министърът на земеделието Иван Христанов: ЕК върна Стратегическия план на България с 200 забележки

Проектът на Стратегическия план бе публикуван за обществено обсъждане на 1 март 2022 г. за период от 30 дни. Още тогава много от браншовите организации изказаха своето недоволство

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени