НДСВ избра за председател Станимир Илчев и отива на избори

Соломон Паси подчерта, че НДСВ е партията, която е най-резултатна

Станимир Илчев и Симеон Сакскобургготски
Станимир Илчев и Симеон Сакскобургготски Източник: НДСВ

НДСВ единодушно избра Станимир Илчев за председател. Целта е завръщане в българския политически живот и явяване на изборите.

 

"Искаме пак да вървим заедно напред. Ще се поучим от грешките си, ще развием партийната си мрежа в страната. Младите хора са надеждата и НДСВ ще подкрепя участието им в социалния и икономическия живот", заяви  Илчев.

 

"На този етап можем да кажем - стремим се към центъра на политическия спектър. С този конгрес и нова програма НДСВ тръгва към избори. НДСВ продължава с нова надежда, перспектива и сила", каза още той.

 

Соломон Паси подчерта, че НДСВ е партията, която е най-резултатна.

 

"След нас не успяха да вкарат България в Шенген и еврозоната, нещо, което ние завещахме. 15-16 години никой не можа да се справи с тези задачи. След 22 години целите трябва да са по-големи”, категоричен е той.

Конгресът на партията се случи без участието на Симеон Сакскобургготски. Той беше изпратил поздравителен адрес на НДСВ.

Още от "Политика"

Даниел Митов: Трябва да се прекрати глупавата теза, че едва ли не заради "Балкански поток" е започнала войната в Украйна

Надяваме се ПП-ДБ да се научат как се реализират тези проекти и как се отстояват интересите на страната, подчерта Теменужка Петкова

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени