Не съм видял абсолютно нищо друго, освен червени и пембени кадри, които се назначават, коментира лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов

Ние оставихме пълна хазна, посочи Борисов

Бойко Борисов
Бойко Борисов Източник: Zonanews

Оптимист съм за дългосрочните ни планове в партията, да им пожелаем успех с "изчегъртването", но освен правилните наши мерки, които те подкрепят, включително ваксинационния план, аз не съм видял абсолютно нищо друго, освен червени и пембени кадри, които се назначават. Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на среща с младежи в централата на партията, цитиран от БТА.

 

"Винаги съм бил за консенсус и за мир, те искат война. Имат я, но вие не трябва да се подвеждате по това", обърна се лидерът към младежите. Вие сте длъжни с вашите колеги от другите партии да говорите, настоя Борисов. По думите му ситуацията в страната може да продължи половин - една година, в което време държавата да рухне, ако няма кой да каже "стига, дайте да вършим работа".

 

Борисов определи периода като най-отрезвителния и най-ценния му в политиката. "Сега е еднолична власт. Точно като в 44-та година. Един човек определя, кое е добре и кое е зло, а вътрешен министър си позволява да каже за хора, че са престъпници, затова че са си свършили добре служебните задължения", коментира Борисов.

 

"Ние оставихме пълна хазна", посочи Борисов и попита кое от изказванията е вярно, това на кандидат-президента Радев, който твърдял, че ГЕРБ са оставили хазната празна или изказването на неговия финансов министър няколко дни след това, че не е необходимо да се тегли нов заем. Кой от двамата лъже, има ли пари, или няма пари? Както виждам продължиха всички наши политики, отчете Борисов и визира 50-те лева добавки за пенсионерите, мерките и политиките за подкрепа на бизнеса.

 

Лидерът на ГЕРБ заключи, че се правят смени, за да се предизвика страх и сътресение в администрацията. В изказването си Борисов визира смяната на областен управител в Ямбол с бивш "червен" зам-кмет на Тунджа. Какво г-жа Нинова ми обяснява, че няма общо с правителството, попита Борисов, след което допълни, че още крият дали Пламен Орешарски е бил в Министерски съвет.

 

Относно скандалът с подслушването и изнесените твърдения от Николай Хаджигенов в медиите, че подслушваните политици станали 82-ма, Борисов настоя, че след като се знае бройката на подслушваните, могат да излязат и да кажат, подслушвани са тези и тези, другото е класифицирана информация. Когато се подменят ръководителите на службите, на областните дирекции, другата седмица те ще получат и задачи по политическите опоненти и там вече смея да им обещая, че ще имат проблем, заяви лидерът на ГЕРБ.

 

Относно смяната на председателя на ДАНС Димитър Георгиев с Пламен Тончев, Борисов коментира, че тези хора, които са в момента - нямат граница. Да кажеш, че му липсва почтеност на човек, който само преди няколко дни, 29 дипломати в НАТО, с официална декларация на говорителя, от тяхно име, е подкрепил докладите и действията му по руските шпиони и по отнетите съответно техни права - да кажеш, че не е почтен - кой е, попита Борисов.


Още от "Политика"

Кирил Петков заплаши с побой Пеевски: Няма да ми каже тези неща, ако сме само двамата, а бодигардовете му са навън

Припомняме, че по-рано днес Делян Пеевски заяви, че Кирил Петков може да бъде "само булка на Борисов" и сравни него и Лена Бориславова със сладки пуделчета

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени