(Не)известните депутати-богаташи в ПП-ДБ: Един с 8 самолета, някои с имоти в Нидерландия и Белгия

Владислав Панев от ПП-ДБ притежава апартамент в Тилбург (Нидерландия) от 2019 г. за 356 939 лв., четири апартамента в София, магазин в Симеоновград, апартамент в Димитровград

ПП-ДБ
ПП-ДБ Източник: БГНЕС

Депутатите на ПП са едни от първенците по богатство в парламента. Водачът на парламентарната група Андрей Гюров е отразил като семейно имущество 2 апартамента и гаражи в столицата. Има още 2 апартамента в Благоевград, ниви около града, 2 автомобила "БМВ" и два мотоциклета.

 

Андрей Гюров, ПП
Андрей Гюров, ПП Източник: Zonanews

Гюров е вписал в декларацията си, че притежава дялове в "Йонтех Инженеринг" ООД, които са на стойност 117 000 лева. Има вземания по инвестиционен заем за 85 000 евро по договор за сътрудничество и съвместна дейност. Това разкрива в своя публикация Tribune.

 

Владимир Табутов, ПП (2)
Владимир Табутов, ПП (2)

Сред най-богатите в "Продължаваме промяната" е и другият благоевградчанин – Владимир Табутов, който е заместник-председател на парламентарната група. Табутов е със спестени 700 000 долара и 160 000 лева. Има и вземания за 744 210 лв.

 

Стоян Георгиев, ПП
Стоян Георгиев, ПП Източник: Продължаваме Промяната

Стоян Георгиев от ПП-ДБ има осем самолета, шест от които фирмени. Семейството му разполага с 4 автомобила, 15 ниви, 3 къщи, апартамен, гараж и парцели.

 

Христо Иванов
Христо Иванов Източник: Zonanews

Съпредседателят на коалиция "Демократична България" Христо Иванов, който също като Кирил Петков е ръководител на парламентарната група, притежава апартамент в София от 1997 г., а съпругата му е купила миналата година къща в Брюксел с разгъната застроена площ 195 кв. метра за 655 000 лв. с кредит.

 

Атанас Атанасов
Атанас Атанасов Източник: Zonanews

Атанас Атанасов – съпредседател на парламентарната група на ПП-ДБ, заедно със съпругата му са собственици на апартамент в София, къща и парцел в село Церово. Семейните им автомобили са "Ситроен" и "Тойота Рав 4". Спестил е 12 350 лв.

 

Бойко Рашков
Бойко Рашков Източник: Zonanews

Бойко Рашков е декларирал притежание чрез брачен договор на апартаменти в София, дворно място, част от къща, склад фитнес, в София, в Несебър – жилище, гараж и склад, къща и двор в Антон, право на ползване върху три имота в София. Той има лек автомобил "Тесла", купен за 105 000 лева и още два автомобила – "Нисан Патрол" и БМВ, също по брачен договор. Спестил е 254 380 лв., а има и вложения в инвестиционни фондове на стойност 624 211 лв.

 

Владислав Панев
Владислав Панев Източник: Zonanews

Владислав Панев от ПП-ДБ притежава апартамент в Тилбург (Нидерландия) от 2019 г. за 356 939 лв., четири апартамента в София, магазин в Симеоновград, апартамент в Димитровград. Три са леките му коли – "Фолксваген", "Киа", и "Тойота CHR". Налични и в банкови влогове има сума на обща стойност 767 087 лв. Две ипотеки са на негово име за общо 55 672 лв. Акциите, които е купил, са за 3 232 446 лв. Част от тях са държавни ценни книжа от правителствата на Колумбия, Черна гора и Румъния.

 

Константин Бачийски, ПП
Константин Бачийски, ПП Източник: Zonanews

Константин Бачийски, който е кандидат за кмет на Бургас, е икономисал 2 868 710 лв.

 

Зам.-председателят на парламентарната група на ПП-ДБ Настимир Ананиев и съпругата му имат апартамент с площ 45 квадрата в Ирландия, придобит през 2005 г. за 518 295 лева, и друг в София с площ 163 кв. м, купен през 2017 г. за 233 700 лв. Той кара "Хюндай" за 54 500 лв. Спестяванията му са в размер на 215 405 лв. Изплаща ипотека в Ирландия – за 326 623 български лева, и една в България – за 130 000 лв.

 

Настимир Ананиев
Настимир Ананиев Източник: Zonanews

Венко Сабрутев от ПП-ДБ е декларирал 4 имота в столицата, един гараж и една кола. В банка има 39 257 лева.

 

Венко Сабрутев, ПП
Венко Сабрутев, ПП Източник: Zonanews

 

Още от "Политика"

Мария Габриел на аудиенция при Н.В. крал Абдула II, крал на Хашемитско кралство Йордания

Акцент на дискусията бяха подобряването на търговско-икономическото сътрудничество, новите технологии и иновациите, сътрудничеството в сферата на отбраната и др.

Прочетете повече прочетете повече

Ген. Попов за забавената помощ за Украйна: На закрито заседание на Комисията по отбрана да се види кой не си е свършил р

Има вероятност при пристигане на новите F-16 България да няма готова инфраструктура за тях. Ще изпаднем в неловко или тежко положение, предупреди той

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени