Ненаучна фантастика: Радев се надява, че БСП ще състави кабинет на демократичната алтернатива

Доживяхме ГЕРБ да призовава президента Радев да наложи вето, опита да се шегува заклетият хейтър

Румен Радев в Първомай
Румен Радев в Първомай Източник: Прессекретариат на Президента

Днес е важен ден за Българската социалистическа партия, която съвсем заслужено получи третия мандат предвид своето трето място в изборите и днес те трябва да решат как ще процедират. Надявам се, че българските социалисти ще оползотворят тази възможност в опит да съставят кабинет на демократичната алтернатива заедно с другите партии, които изразяват очакванията на хората за промяна. Това го очакват избирателите в ляво и всички демократи. Това заяви Румен Радев в Първомай, където е гост за празника на града.

 

"Доживяхме ГЕРБ да призовава президента Радев да наложи вето – нечувано, невиждано. Взех това решение, защото честните избори са приоритет. Защото правителството на Борисов твърде дълго бавеше машинното гласуване, твърде дълго пречеше на българите в чужбина да гласуват. Твърде дълго бяхме европейски рекордьор по недействителни бюлетини. Няма основания да се бавят промените", посочи Радев. По думите му евтина пропаганда били инсинуациите, че президентът избира ЦИК и има някакви права над нея. "Президентът не избира, а назначава с указ членовете на ЦИК, посочени от парламента. Не мога да посоча, нито да избера като член на Централната избирателна комисия когото и да било", подчерта той.

Още от "Политика"

Борисов предаде властта, изненадващо похвали Радев за подбора на служебния кабинет

"Основната цел пред кабинета сега е да организира честни и прозрачни избори. По начина, по който го направихме ние - видно и от доклада на ОССЕ", каза още Борисов

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени