Неочаквана среща на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ в НС

След края на разговора между първата и втората парламентарна група нямаше изявления за медиите

Бойко Борисов в 49-то НС
Бойко Борисов в 49-то НС Източник: Zonanews

Неочаквана и неформална лидерска среща между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ се състоя в парламента. Тя продължи рекордно дълго - цели два часа.

 

Парламентарните репортери видяха как лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заедно с номинираната за премиер Мария Габриел влязоха в кабинета на председателя на Народното събрание Росен Желязков, където дойдоха съпредседателите на ПП Асен Василев и Кирил Петков заедно с Николай Денков. С тях в срещата участваха и съпредседателите на ДБ Христо Иванов и Атанас Атанасов, както и Владислав Панев.

 

След края на разговора между първата и втората парламентарна група нямаше изявления за медиите. Така остана тайна за какво точно са говорили толкова дълго.

 

Участниците в неформалната лидерска среща запазиха мълчание и влязоха директно в пленарната зала. Не обясниха и какъв е бил поводът на разговора, информира БТА.

 

Срещата се провежда на фона на вече получената подкрепа от ДПС и ИТН за експертен кабинет на ГЕРБ-СДС с премиер Мария Габриел. Тази сутрин лидерът на ГЕРБ беше категоричен, че е оптимист за кабинет с първия мандат и обяви, че продължава работата в тази посока.

 

Междувременно стана ясно, че от ГЕРБ-СДС са готови да обсъдят с ПП-ДБ конституционо правителство и мнозинство, за да бъде извършена цялостна съдебна реформа.

 

Идеята за такова конституционно правителство лансира Христо Иванов, а Бойко Борисов изрази готовност да го обсъдят. Иванов обаче направи уговорката, че това е идея на ПП-ДБ и ще бъде осъществена във втория мандат.

Още от "Политика"

Даниел Митов: Трябва да се прекрати глупавата теза, че едва ли не заради "Балкански поток" е започнала войната в Украйна

Надяваме се ПП-ДБ да се научат как се реализират тези проекти и как се отстояват интересите на страната, подчерта Теменужка Петкова

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени