Нидал Алгафари: Чуваме Бойко Борисов да казва, че "ние си простихме". Какво точно си простихте? Ти им прости, че те арестуваха незаконно!

В това, което наблюдаваме, няма нищо нестандартно, заяви Христо Панчугов

Нидал Алгафари
Нидал Алгафари

 "Само това, че лидерите на двете големи политически партии седнаха на една маса, е някаква крачка напред. Макар тя да е напълно безсмислена. Това, което чуваме и от една, и от другата страна ни поставя в абсурдна ситуация. Чуваме Бойко Борисов да казва, че "ние си простихме". Какво точно си простихте? Ти им прости, че те арестуваха незаконно. Но ми е интересно те (ПП, бел. ред.) какво са простили на ГЕРБ в момента. Ако двамата лидери са си простили едни на друг, това означава, че политиките, които ще водят занапред, са едни и същи", каза пред bTV режисьорът Нидал Алгафари.

 

"В това, което наблюдаваме, няма нищо нестандартно. Тук говорим за елементарен процес на преговори, в който очевидно не е възможно да се работи на парче. Толкова пъти сме виждали този блокаж в българския пърламент, че единственият възможен разговор е разговор в неговата цялост – не само за политиките, а и за хората, които биха могли да ги осъществят", каза от своя страна и политологът Христо Панчугов.

 

 "Цялата ситуация е абсурдна. Поставени сме в следния казус: Вторите искат да наложат на първите да ги подкрепят за правителство на малцинството. И то при положение, че те (ПП, бел. ред.) нямат никаква подкрепа в парламента. Те са скарани с всички политически сили. Няма логика да се притиска първият да подкрепи мандата на втория", коментира журналистът Валерия Велева.

 

 "Бих искала да отправя един апел към политиците – да престанат с това мекане. Това "ще направиме" и "ще решиме", което налага Кирил Петков, показва неправилна употреба на българския език. Много е дразнещо", призова още тя.

Още от "Политика"

Георги Георгиев, ГЕРБ-София: Терзиев да покаже всички документи по процедурата, с която са избрали съпругата на Андрей Ц

В четвъртък стана ясно, че зам.-кметът по финанси на СО Иван Василев е сключил консултантски договор с фирма "Инфинитус", която е 100% собственост на Деница Цекова – съпруга на Андрей Цеков, депутат и бивш министър на ПП

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени