Нидал Алгафари: Преговорите на партиите пред обществото бяха за парлама, важните разговори се водят при Доган и Радев

Ненавистта към ГЕРБ засега обединява партиите, които ще подкрепят правителство на ИТН, допълни той

Нидал Алгафари в студиото на bTV (в средата)
Нидал Алгафари в студиото на bTV (в средата) Източник: bTV
"Партиите в парламента научават най-ценния урок в политиката – никога не казвай никога. Клеха се че няма да преговарят с ДПС. Как махат модел като оставят ДПС?". Това каза в сутрешния блок на bTV PR-експертът Нидал Алгафари.
 
Обясняваха, че няма да бъдат еди-кой-си, се оказа, че трябва да бъдат с еди-кой-си. Това включва БСП и ДПС, защото без тях няма как да се случи правителство. Доскоро всички твърдяха, че моделът за разграждане е ГЕРБ-ДПС, а сега извадиха ДПС и започнаха да преговарят с тях. Всички говорят, че не искат министри, но има много други позиции за назначения, допълни той.
 
Той акцентира, че има неща, които обединяват партиите, които се очаква да подкрепят правителство на ИТН. На първо място според него това е ненавистта към предишното управление. "Ще има и други неща. Но сега, когато ги подкрепи някоя от трите партии - БСП, ДПС, че дори и ГЕРБ, то ще има горчив вкус в устата", допълни Алгафари. И допълни: "Преговорите и разговорите пред обществото бяха за парлама. Важните разговори се провеждат другаде. Има 3-4 фигури, при които се прави това - Ахмед Доган и Румен Радев. Преди при Борисов". 
 

Още от "Политика"

Георги Георгиев: ПП превърнаха Столична община в банкомат, който да захранва партийната им номенклатура

Настояваме до края на деня Васил Терзиев да поиска оставките на зам.-кмета по финанси Иван Василев, на зам.-кмета по култура Яна Генова и на директора на ОП "Гробищни паркове" – Румен Димитров

Прочетете повече прочетете повече

От днес до 7 май ЦИК приема документи за регистрация на кандидатски листи за евродепутати

От днес ЦИК започва да приема и документи за регистрация на допускане или регистрация на партии и коалиции за участие в нови избори за кметове и общински съветници на 23 юни

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени