Никола Минчев: Изненада ме атаката на президента

Парламентът ще одобри даването на военна помощ, но БСП няма да напусне коалицията, прогнозира той

Никола Минчев
Никола Минчев Източник: Zonanews

"Изненада ме!". Това коментира председателят на парламента Никола Минчев в предаването "Седмицата" на Дарик радио по повод острите нападки на президента Румен Радев към правителството. Радев попита в сряда чии интереси защитава кабинетът, обяви се против посещението на българска делегация в Киев и каза категорично "не" на военна помощ за Украйна.

 

"Мисля, че изненада всички нас от "Продължаваме промяната", добави Минчев.

 

"Посещението в Киев не е ненужно, то показа, че сме солидарни с Украйна, страната, която се бори за суверенитета и териториалната си цялост. Начинът, по който беше посрещната българската делегация, показва, че украинците оценяват това, което правим за тях", смята той.

 

По отношение на коментара на Радев за спряната от руската страна доставка на газ председателят на НС каза: "Получи се една от страна на президента към правителството реакция, че то дължи обяснение защо само на нас и на Полша е спрян газът. Не е логично да се търси обяснение от изправната страна, тя да трябва да дължи обяснение за спрените доставки".

 

"Агресията винаги тества, стига до едно място и се подготвя да продължи. Тя трябва да бъде спряна в един момент. Това трябва да се знае", посочи Минчев по повод даването на военна помощ, което той прогнозира, че ще бъде одобрено от парламента.

 

Според него БСП няма да напусне коалицията. "Не мисля, че Корнелия Нинова извива ръцете на правителството. В крайна сметка тя заявява своята позиция. Тя представлява една от четирите партии. Надявам се, че няма да напусне коалицията. Самата тя заяви своята позиция, че не е време за избори сега. А и това в рамките на сегашния парламент е най-добрата конфигурация. Аз лично смятам, че няма да се стигне до напускане", предположи председателят на парламента. 

 

На въпрос дали след сблъсъка с президента и пресконференцията, на която Асен Василев определи думите на Радев като "позорни", ПП се е еманципирала от държавния глава Минчев отговори: "Продължаваме промяната" никога не е била президентска партия, макар и да се е говорело обратното".

Още от "Политика"

Даниел Митов: Трябва да се прекрати глупавата теза, че едва ли не заради "Балкански поток" е започнала войната в Украйна

Надяваме се ПП-ДБ да се научат как се реализират тези проекти и как се отстояват интересите на страната, подчерта Теменужка Петкова

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени