Никола Минчев: Няма отстъпление от основните ни цели за промяна в Конституцията

Според него с измененията се цели промяна в начина, по който работи съдебната власт - правосъдието да бъде бързо, навременно и справедливо

Никола Минчев
Никола Минчев Източник: Zonanews

"От основните цели, които сме си поставили с измененията в Конституцията, не се вижда да има отстъпление и вярвам, че докрай ще бъде така", заяви пред БНТ Никола Минчев, заместник-председател на парламента и депутат от ПП-ДБ.

 

Според него с измененията се цели промяна в начина, по който работи съдебната власт. Промени, които с течение на времето да дадат резултат и правосъдието да бъде бързо, навременно и справедливо.

 

"Публичността не е минус, но при всички положения по-спокойна работа в рамките на мнозинството в пленарната зала би била от полза. За дерогацията, след като е достигнато до консенсусно виждане между отделните парламентарни групи, не виждам защо трябва тази тема да се повдига отново всяка седмица и да се използва като разменна монета", допълни Никола Минчев.

 

Относно казуса с директора на "Пирогов" народният представител от ПП-ДБ коментира, че тази кадрова промяна е изцяло в правомощията на министъра на здравеопазването. 

 

"Не може това да става причина за блокаж на работата на Народното събрание. Министърът сменя директора въз основа на доклад с конкретни данни. Тече проверка и ще видим какви са резултатите. Смяната на министрите може да бъде предложена от премиера", добави Никола Минчев.

 

Отбеляза, че едно съвместно управление винаги изисква компромиси. "Постоянен диалог, който със сигурност ще продължи и след измененията в Конституцията" каза още той.

Още от "Политика"

Премиерът Димитър Главчев посети днес СБАЛ по детски болести "Проф. Иван Митев”

При посещението в лечебното заведение на премиера днес стана ясно, че процедурата за закупуване на нов рентген е приключила и предстои финализирането на тази за скенер

Прочетете повече прочетете повече

Хампарцумян: Най-важната предпоставка за ръста на инфлацията е това, че догонваме европейския пазар

Нещото, което регулира цените да бъдат пазарни, са конкуренцията и контролът. Това, че цените са по-високи показва институционална слабост, обясни финасистът

Прочетете повече прочетете повече

Премиерът и министър на външните работи Димитър Главчев ще участва в Срещата на Съвета на ОИСР на ниво министри

В момента в ОИСР членуват 38 държави, сред които най-развитите икономики от Европа, Северна Америка, Южна Америка и Азия, съставляващи 70 % от глобалното производство и търговия

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени