Николай Денков: През цялото време от президентството има опити да не бъде сформирано и след това да бъде свалено това правителство

По думите му мотивите за отстраняването на главния секретар на МВР не са политически, а професионални

Николай Денков в bTV
Николай Денков в bTV Източник: Скрийншот видео кадър

Никога и по никакъв повод не съм се срещал с Алексей Петров, заяви пред bTV премиерът Николай Денков. Той посочи, че не знае за задкулисни разговори.

 

"Даже не ме интересуват. Мислейки за Божков и Алексей Петров си дадох сметка, че са сенки от миналото. Това са хора, които не познавам. Хората в кабинета също не ги познават", посочи Денков.

 

Премиерът подчерта, че никой не е идвал да му казва, че се е виждал с Алексей Петров. "Смятам, че съвсем умишлено се вадят тези сенки от миналото, за да се попречи да се види какво правим в момента", заяви Денков.

 

"Атаките от президентството започнаха още преди да е сформирано правителство. През цялото време от президентството има опити да не бъде сформирано и след това да бъде свалено това правителство", каза Денков.

 

По думите му мотивите за отстраняването на главния секретар на МВР не са политически, а професионални. Денков бе категоричен, че Калин Стоянов не е правил политическо назначения. По думите му всички мотиви, които са представени за смяната на Петър Тодоров, са професионални.

 

"Аз не съм казвал на Калин Стоянов за нито един човек когото да назначи", посочи Денков. По думите му Стоянов назначавал хора от неговата дирекция, защото ги познавал и им имал доверие.

 

"Всички критики за политизация не са верни", заяви Денков. "Решението Петър Тодоров да бъде махнат идва от Калин Стоянов", заяви премиерът.

Още от "Политика"

Георги Георгиев, ГЕРБ-София: Терзиев да покаже всички документи по процедурата, с която са избрали съпругата на Андрей Ц

В четвъртък стана ясно, че зам.-кметът по финанси на СО Иван Василев е сключил консултантски договор с фирма "Инфинитус", която е 100% собственост на Деница Цекова – съпруга на Андрей Цеков, депутат и бивш министър на ПП

Прочетете повече прочетете повече

Кирил Петков заплаши с побой Пеевски: Няма да ми каже тези неща, ако сме само двамата, а бодигардовете му са навън

Припомняме, че по-рано днес Делян Пеевски заяви, че Кирил Петков може да бъде "само булка на Борисов" и сравни него и Лена Бориславова със сладки пуделчета

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени