Николай Денков: Русия е последната, която би могла да говори за спазване на международни договори

Парламентът днес реши България да предостави допълнителна военна помощ на Украйна, която включва неизправни зенитно-управляеми ракети С-300 и боеприпаси за автоматично стрелково оръжие c калибър 5.56x45 мм

Премиерът Николай Денков
Премиерът Николай Денков Източник: Пресцентър на МС

Ако бъдат използвани тези ракети, ще бъдат за защита на хора, това не са нападателни ракети. Това каза премиерът Николай Денков пред журналисти преди официалната премиера на новия филм на проф. Георги Дюлгеров, "Записки по едно предателство" в Дома на киното в София по повод призива на Русия България да преразгледа решението си да предаде на Киев ракети за зенитни ракетни системи С-300.  

 

"Тези ракети или части от тях, ако бъдат използвани в Украйна, ще бъдат за защита на градове като Киев, Одеса. Те са за противовъздушна отбрана, а не за нападение", посочи Денков, предаде БТА. 

 

"Мисля, че след всичко, което видяхме през последната година и половина, Русия е последната, която би могла да говори за спазване на международни договори", коментира премиерът, след като Руската федерална служба по военнотехническото сътрудничество призова страната ни да не предава на Украйна ракети, за да не бъде допуснато нарушение на международното право.

 

Парламентът днес реши България да предостави допълнителна военна помощ на Украйна, която включва неизправни зенитно-управляеми ракети С-300 и боеприпаси за автоматично стрелково оръжие c калибър 5.56x45 мм. Решението бе гласувано по време на закрито заседание. 

Още от "Политика"

Проф. Костадин Ангелов: Много скоро грешката с избора на шеф на НЗОК от ПП-ДБ може да бъде поправена

В хода на дебата относно избора на нов подуправител за Здравната каса председателят на парламентарната здравна комисия обясни колко неподготвен е сегашният шеф на НЗОК от ПП-ДБ

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени