Николай Денков: Ще питаме отново националните си съвети какво да правим с ГЕРБ-СДС

"С първия мандат кабинет с нас не може да има, защото няма да ги подкрепим, но може да се търсят решения с втория. Топката е в полето на ГЕРБ", обобщи Денков

Николай Денков
Николай Денков Източник: Zonanews

"С информацията от днес ще минем отново през нашите национални съвети. Ще стоим отворени в търсене на решение, в рамките на нашите ограничения", това каза днес Николай Денков от "Продължаваме промяната - Демократична България" след срещата с ГЕРБ-СДС.

 

Той изрази мнение, че едва ли ще има промяна в позицията на новата коалиция, че няма да подкрепи кабинет на ГЕРБ-СДС, както и правителство, с участие на техни министри.


"С първия мандат кабинет с нас не може да има, защото няма да ги подкрепим, но може да се търсят решения с втория. Топката е в полето на ГЕРБ", обобщи Денков.


Номинираният за премиер в евентуално правителство с втория мандат, който ще отиде при "Продължаваме промяната - Демократична България" подчерта, че формацията има общи приоритети и цели с ГЕРБ, "но не е ясно дали могат да се постигнат по начина, по който предлага ГЕРБ". "Основният проблем е липсата на доверие. Парламентарно взаимодействие ще има, като подкрепяме законопроекти, но не и правителство", повтори за пореден път Денков.

Още от "Политика"

От днес България официално е в предизборна кампания

В изборите за НС ще участват 32 политически формации - 20 партии, един независим кандидат и 11 коалиции, а в изборите за ЕП ще участват 31 политически формации - 20 партии, един независим кандидат и 10 коалиции

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени