Николай Денков: Трима министри заминават в командировка в САЩ, аз оставам тук

Денков уточни, че ще остане в България за довършване на преговорите с аграрния сектор

Николай Денков
Николай Денков Източник: Пресцентър на МС

"Утре заминават в командировка в САЩ министрите на финансите, на енергетиката и икономиката, аз ще остана тук". Това каза на брифинг в Министерския съвет премиерът Николай Денков след среща с представители на браншови организации на земеделски производители.

 

Денков уточни, че ще остане в България за довършване на преговорите с аграрния сектор. "Няма как да замина за друга държава, която и да е била, и тук да се подготвя протест на зърнопроизводители и на аграрния сектор", заяви премиерът.

 

Всеки министър има какво да обсъжда, като се върнат, ще представят пред медиите какво са свършили и ще се отчетат пред Народното събрание, отговори Денков на въпрос какъв е предметът на командировката на министрите в САЩ. Той не пожела да влезе в конкретика за срещите на министрите, но даде пример със среща във вторник на енергийния министър с държавния секретар по енергетиката в САЩ.

 

Попитан възможно ли е да бъде външен министър след ротацията Николай Денков каза, че с Мария Габриел от самото начало са казали, че ще обсъждат с медиите пълен списък с министри, обсъден с партийните лидери, а "всичко друго биха били обикновени спекулации".

Още от "Политика"

Прокуратурата чака експертизи, за да се произнесе по скандала с фалшифицираните подписи

Производството е образувано, за това че е потвърдена неистина в писмено съобщение, изпратено от Л.Б. (Лена Бориславова, бел. ред.) по електронен път до Агенция по вписванията

Прочетете повече прочетете повече

Радев наложи вето върху промени в Закона за насърчаване на инвестициите

Това е третият път (след указите му от 2017 г. и 2019 г.), когато Румен Радев възразява срещу мерки, подобни на приетите в този закон", се казва в съобщение от президентската администрация

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени