Николай Хаджигенов: Реалистично е правителство на малцинството да може да работи

Той коментира, че не очаква лидерът на ГЕРБ да се появи в пленарната зала утре

Николай Хаджигенов
Николай Хаджигенов Източник: Facebook

Политическите сили трябва да се научат да работят в комбинация с другите, както и в трудни условия. Това заяви в "Денят започва" Николай Хаджигенов от "Изправи се! Мутри вън!". По думите му като най-малка сила в парламента са дали инициативата за започване на неофициални политически разговори с всички опозиционни партии. Не са говорили все още с БСП и ДПС. Хаджигенов каза, че реалистично правителство на малцинството може да работи, около провеждането на определени политики - промяна в Изборния кодекс, отмяна на дискриминационни и противоконституционни норми, правосъдна реформа.

 

"Можем да обединим около определени политики - правосъдна реформа, конституционни реформи. Това е достатъчно като обединение за всички. Правителство на малцинството е един работещ вариант", добави той. "Ние искаме да направим определени неща по определен начин. Хубавото в тази политическа бъркотия е, че имаме 95% съгласие. ДБ избълваха една купчина законопроекти. Аз вкарах закон за премахването на фигурата на вечния обвиняем. Ние се допълваме, което е чудесно", каза депутатът.

 

Според Хаджигенов съгласието по тези теми е почти 100% при проведените разговори. Заяви, че парламентът е жив и "вече не е канцеларски печат на Борисов". Коментира, че не очаква лидерът на ГЕРБ да се появи в пленарната зала утре. Николай Хаджигенов каза още, че поне година е необходима, за да бъдат направени исканите от тях промени. "Не бих подкрепил нито едно предложение на ГЕРБ", добави той.

Още от "Политика"

Последни новини

Най-четени