Николай Нанков: Довършваме АМ "Хемус", разширяваме АМ "Тракия"

Важно е да довършим работата и по други значими обекти: автомагистрала "Струма" до 2027 г., пътят Видин-Ботевград, автомагистрала "Европа" до ГКПП "Калотина" до края на 2021 г., пише още Николай Нанков

Николай Нанков
Николай Нанков

Построяването на автомагистрала "Хемус" до 2024 г. остава приоритет номер едно в част "Регионална политика и инфраструктура" на програмата ни, с която отново искаме доверието на българските избиратели. Новият мандат ще е времето, в което да започнем реализацията на една идея, която съм споделял още 2017 г. – разширяване на автомагистрала "Тракия" между София и Пловдив. Плановете ни са да бъде изградена по още една лента в двете посоки. Участъкът е един от най-натоварените в България – свързва столицата с втория по големина град, и отдавна е отеснял за изключително интензивния трафик. Това написа във фейсбук зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков, който е водач на листата на коалиция ГЕРБ-СДС в Ловеч.

 

Ето какво пише още Нанков: Важно е да довършим работата и по други значими обекти: автомагистрала "Струма" до 2027 г., пътят Видин-Ботевград, автомагистрала "Европа" до ГКПП "Калотина" до края на 2021 г. и довършване на последния участък - между Сливница и Северната скоростна тангента. Ще дадем старт и на строителството на автомагистралата "Русе – Велико Търново". Както и на изграждането на още два важни тунела - под Шипка, който ще е най-дългият пътен тунел у нас – над 3 км., и под прохода "Петрохан".

Построяването на автомагистрала „Хемус“ до 2024 г. остава приоритет номер едно в част “Регионална политика и...

Публикувахте от Николай Нанков в Сряда, 17 март 2021 г.

Още от "Политика"

Последни новини

Най-четени