Николай Нанков: Пеканов е представител на най-нищоправещото, цинично и високомерно правителство, управлявало България

Цинизмът на правителството демонстрира катастрофална липса на държавност, пише Нанков

Николай Нанков
Николай Нанков

От Фейсбук профила на бившия регионален министър и водач на листата на ГЕРБ-СДС в Ловеч

Каня вицепремиера Пеканов да излезе от комфорта на кабинета си или от този на телевизионното студио и да дойде в област Ловеч да обясни очи в очи на представителите на бизнеса защо счита, че не се нуждаят от компенсации, защото са им осигурили "да има НЯКАКВО ниво на икономическа активност", чрез въвеждането на зеления сертификат. Този цинизъм може да бъде изречен само от представител на най-нищоправещото, цинично и високомерно правителство, управлявало България. 
Не знам кое е по-цинично - да назначиш за министър на здравеопазването антиваксър, или вицепремиерът да вмени на бизнеса отговорност за ваксинационната кампания? 
Не знам кое е по-цинично - от висотата на поста си да гледаш със снизхождение на гърчещия се под лавината от игнорирани от правителството ценови шокове бизнес или да бавиш Плана за възстановяване 5 месеца, така че да не можем да се възползваме от "животоспасяващия финансов кислород на европейската солидарност”?
Не знам кое е по-цинично - да не даваш компенсации или да не даваш работа – да попитаме за първото производствения и туристическия, а за второто строителния бранш например?
Всъщност този цинизъм е просто липса на държавност. Катастрофална. Яростният юмрук просто се оказа трепереща за тънка политическа печалба ръчичка, "чегъртаща" #ГЕРБ като талонче, на което винаги пише "Не става, опитайте пак" или пък "Браво, изчегъртахте магистрала Хемус", "Честито, изтрихте Северозапада", "Поздравления, печелите фалирал бизнес".

Още от "Политика"

Общинските съветници от ПП-ДБ-СС в столицата искат кметът Терзиев да забрани честването на руския Ден на защитниците на

България е една от държавите най-обилно "обгрижвана от Руската пета колона, чиито пипала са плъзнали във всички сфери на нашия обществен и политически живот

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени