Николай Нанков: Цяла седмица ПП се опитва са симулира активност. Лицемерието на управляващите е много голямо

"Добрите фирми за ПП са тези, които минаваха през техните кантори и само на тях трябва да се плати", заяви Нанков

Николай Нанков, ГЕРБ
Николай Нанков, ГЕРБ Източник: Zonanews

ГЕРБ-СДС на трибунка в НС засегна възлови актуални теми за разплащането със строителните фирми и непроведените обществени поръчки

 

Николай Нанков: "ПП Цяла седмица се опитва са симулира активност, а последната година и половина забърка такава каша. Комисията, която беше насрочена, щеше да разглежда несъществуващ  доклад. Няма подписи под този неверен доклад. Той създава прецедент да се плати само на техни фирми, а на останалите нищо. Добрите фирми за тях са тези, които минаваха през техните кантори".


ГЕРБ -СДС е категорична, че решението да се удължат договорите е незаконно, то трябва да бъде отменено. Какво срокове ще променят от септември до ноември? За толкова време не можаха да проведат обществени поръчки. Няма нови договори. За тяхната безпомощност отново се прехвърля вината на опозицията. 

 

"Няма сложена един метър мантинела, няма направен един километър път. Това ни донесе промяната" - каза той и добави: "Ананиев и Василев не спряха да лъжат фирмите".


Нанков попита какво ще промени едно незаконно решение, което ще мине на комисия? "Възелът около пътното строителство ще се развърже, ако Конституционният съд отмени решението на Народното събрание, с което договорите за поддръжка важат до 30 септември.

 

Преди месеци парламентът прие решение, с което договорите на пътноподдържащите фирми бяха удължени до 30 септември, като им бяха изплатени 50% от дължимите суми. 

 

Цялото им управление беше едно коалиционно изнасилване. Изход от ситуацията има! Цялото решение е незаконосъобразно и то трябва да бъде отменено. Аргументите ни са достатъчно силни. Ако до преди една година България беше строителна площадка и се правеха пътища, през последната година всичко спря. Живеем в една пропагандна вълна. Страда обществото", добави той.

 

Ако до преди една година България беше строителна площадка и се правила пътища, през последната година всичко спря. Живеем в една пропагандна вълна. Страда обществото. Те казват трябва да се плати на добрите фирми. Кои са те? Тези, които са минали през техните кантори. Става ясно, че за едни фирми може да се плати 100% на други нищо. Какво е това. В момента няма кой да смени мантинелите. Те не успяха да проведат една обществена поръчка и да дадат на фирмите да поддържат пътища, каза депутатът от ГЕРБ-СДС Александър Ненков.


"Лъжите им се разпадат като къща от карти. Дори се доказа, че при и хаоса няма проблем с възлагане. А днес се правят на загрижени - къде спахте 7 месеца? Лицемерието на управляващите е много голямо. Какво ще промени удължаването на договорите с 2 месеца, след като не успяха за 6 месеца дори да стигнат до етап подаване на оферти. Гражданите виждат кои са лицемерите и до какво доведоха страната", заяви още той.

 

.

Още от "Политика"

Премиерът Главчев се срещна с посланиците на страните членки на ЕС, САЩ, Обединеното Кралство и Швейцария

Служебният премиер посочи, че ключови външни приоритети на страната ни остават присъединяването към Шенген по суша и приемането в еврозоната

Прочетете повече прочетете повече

ГЕРБ-СДС: Заводът за преработка на отпадъци ударно запълва депото в София и сепарира два пъти по-малко материали за реци

Проверка на терен от общинските съветници на ГЕРБ през април показа, че на депото на София се заравя РДФ-гориво, вместо то да бъде реализирано

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени