Николай Събев: ИТН станаха нервни, че не се случи избора на централен банкер

Имам информация, че Слави Трифонов е една политическа кукла на хората, които искат да ни върнат назад в полето на Азия, заяде се дядо Еконтий

Николай Събев
Николай Събев Източник: Скрийншот видео кадър

"От 13 декември правителството работи под постоянен риск, че нещо няма да се случи. Опитваме да променим нещата, а те не се случват поради вътрешни причини. Тази ситуация е постоянна". Това заяви по NOVA транспортният министър Николай Събев.  

 

"Оттук нататък задачата е проста – обявяваме правителство на малцинството, въпросът е ще има ли 12 депутати. Станаха нервни, че не се случи избора на централен банкер. Когато взехме решение да влезем в еврозоната, отново имаше напускане на четиримата министри от МС. Станаха много нервни и започнахме да си задаваме въпроса какво се случва", продължи Събев.

 

"Една от законодателните промени, които трябва да бъдат осъществени, е актуализацията на бюджета. Има неща, които ни обединяват, и неща, по които има спорове. Като правителство на малцинството започваме да работим с всеки един от депутатите, с всяка парламентарна група. Налага се да работим с всеки един депутат да потърсим общи точки, където успеем", каза Събев.

 

Трябва да приемем над 20 закона, парите от Плана за възстановяване трябва да бъдат ползвани за доброто на държавата. Какво ще правим? Ще работим със всички депутати за подкрепа на бюджета. Имаме ясен план как да работим като правителство на малцинството. Ако не се случи това, отиваме на избори. Там ще ги бием, защото българите искат да живеят като европейци. Социологията – миналата година проучванията се оказаха различни от реалността, самонадеяно коментира Събев. 

 

Имам информация, че Слави Трифонов е една политическа кукла на хората, които искат да ни върнат назад в полето на Азия, заяде се дядо Еконтий. Ако Бг влезе в еврозоната, кой ще бъде ощетен и с накърнени интереси? Там трябва да се търсят покровителите на Слави. Той не взема самостоятелни решения. От месец март насам депутатите от ИТН станаха категорични, все бяха несъгласни с нещо, заплашваха с напускане, добави той.  




Още от "Политика"

Кирил Петков заплаши с побой Пеевски: Няма да ми каже тези неща, ако сме само двамата, а бодигардовете му са навън

Припомняме, че по-рано днес Делян Пеевски заяви, че Кирил Петков може да бъде "само булка на Борисов" и сравни него и Лена Бориславова със сладки пуделчета

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени