Нинова катери върховете на безочието - не подава оставка дори при тази изборна катастрофа на БСП

БСП за пръв път през последните 32 г. вече е четвърторазрядна партия - 100-процентовото паралелно преброяване на различни агенции я нарежда след ДПС

Корнелия Нинова
Корнелия Нинова Източник: БГНЕС
Въпреки че изборните данни показват падане до четвърта позиция в бъдещото 47-о Народно събрание, лидерът на БСП Корнелия Нинова и след този вот не възнамерява да подаде оставка. "Поведението и кампанията ни помогна да бъдем така стабилни. Запазваме третото си място и не сме обсъждали въпроси за оставки", отговори Нинова на репортерски въпроси на брифинг в партийната централа. 
 
"Проведохме преди малко заседания на Изпълнителното бюро и Коалиционен съвет на тях оставка не беше обсъждана", заяви тя. Истината е, че БСП за пръв път през последните 32 г. вече е четвърторазрядна партия - 100-процентовото паралелно преброяване на различни агенции я нарежда след ДПС. С парламентарна група под 30 народни представители. 
 
"Трудното започва от утре. Ще имаме един силно фрагментиран парламент". Това заяви Корнелия Нинова след като станаха ясни първите резултати от изборите. "Влизането на "Възраждане" прави парламента още по-фрагментиран. Ние сме готови на преговори, ще отидем като ни поканят. Разговорите за правителство ще са много дълги", допълни още тя.
 
По думите на Нинова важно ще бъде да се създаде мнозинство в парламента, която да гласува първо бюджета за 2022 година, докато се водят преговорите за кабинет.

Още от "Политика"

Даниел Митов се отказа от поста външен министър и заяви, че сега отговорността е на Радев, дипломат №1 е негов

Разочарованието ми обаче е от позицията на ПП-ДБ, те вместо да подкрепят номинацията на г-н Главчев, те влязоха в логиката на Румен Радев, добави Митов

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени