Нинова като глашатай на "военния комунизъм": Трябва здрава ръка и таван на цените, всяка надценка над 10% е спекула

Патосът на Нинова поразително напомня на Лениновите изстъпления преди повече от 100 г.

Корнелия Нинова
Корнелия Нинова Източник: БГНЕС

Трябва да се наложи таван на цените на храните, пише във Фейсбук знаковата приватизаторка и засега все още председател на БСП Корнелия Нинова.

 

"Мерките за намаляване на цените на храните, обявени от служебния кабинет, няма да свършат работа. Решението е таван на цените на продуктите от потребителската кошница",  допълва тя.

 

"В цената да се включат разходи за производство, транспорт и 10% печалба. Всичко друго отгоре е спекула. Спекулата не се бори с информационен сайт, а със здрава ръка. Вижте какво направи гръцкото правителство. Сложи таван на цените по описания по-горе начин. Който ги наруши, му се отнема лиценза и разрешителните за производство и търговия. Резултатът там е налице", посочва Нинова.

 

Патосът на Нинова, която поразително напомня на Лениновите изстъпления преди повече от 100 г. Съдете сами:
"Спекулантът, търговецът мародер, нарушителят на монопола - това е нашият основен "вътрешен" враг, врагът на икономическите мерки на съветската власт", пише диктаторът в статията си "За продоволствения данък", издадена 1921 г. 

 

Иначе, привъженичката на болшевишките приьоми няма свян да се показва с часовничета и бужута по за хиляди евро - колкото е годишната пенсия на толкова ухажваните от нея и партията й пенсионери.

 

Още от "Политика"

Даниел Митов: Трябва да се прекрати глупавата теза, че едва ли не заради "Балкански поток" е започнала войната в Украйна

Надяваме се ПП-ДБ да се научат как се реализират тези проекти и как се отстояват интересите на страната, подчерта Теменужка Петкова

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени