Нинова клекна на джендърите - приемането на Истанбулската конвенция е разписано в коалиционното споразумение за правителство

Точката е на стр. 106 от глава "IV. Европейски въпроси и НАТО".

Корнелия Нинова
Корнелия Нинова Източник: БСП

"Да се въведат в националното законодателство всички елементи от Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието срещу жени и домашното насилие, свързани с насилието срещу жени и домашното насилие". Това дословно гласи една от точките в коалиционното споразумение.

 

Списъкът с приложения на коалиционното споразумение
Списъкът с приложения на коалиционното споразумение Източник: Zonanews

Въпреки обещанията за пълна прозрачност, пълният текст на документа не беше публикуван. Zonanews.bg разполага с копие на коалиционното споразумение и подробно разгледа разписаното от партньорите в новата четворна коалиция. Точката е на стр. 106 от глава "IV. Европейски въпроси и НАТО".

 

Чл.106 от Споразумението
Чл.106 от Споразумението Източник: Zonanews

Оказва се, че Корнелия Нинова е клекнала в името на властта на т.н. "джендъри" и не само е подписала коалиционното споразумение, но и активно участва в неговото изготвяне заедно с експерти на БСП. Това е особено скандално, защото на думи  социалистите досега се изявяваха уж като най-големите критици на конвенцията, а Корнелия Нинова нееднократно е уверявала, че БСП никога не биха я подкрепили.

Още от "Политика"

Последни новини

Най-четени