Нинова: Не съм аз политическият лидер, подкупван от Васил Божков

Тя призова главния прокурор Иван Гешев да започне разследване на посочените случаи за корупция

Корнелия Нинова
Корнелия Нинова Източник: БГНЕС

Не съм аз политическият лидер, подкупван от Васил Божков. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова пред медии. "Не можем да гадаем, това е работа на прокуратурата да изясни кой е този човек и да започне разследване. Допускам, че ще има ефект върху изборите, особено ако не спрем дотук, допълни тя, като коментира наложените вчера санкции от САЩ на Божков, Делян Пеевски и Илко Желязков", добави още тя. 

"Санкциите, наложени от САЩ, са сериозен сигнал отвън към българските правоохранителни органи и институции, че трябва да си свършат работата и да стигат до "политическия чадър", който през годините покровителстваше този модел на корупция. Защо винаги трябва някой отвън да ни решава проблемите?", призова без капчица срам един от знаковите скандални приватизатори в България. 

"Този сигнал, който ни изпращат, не е само антикорупционен, той е и политически", каза още Нинова. Тя призова главния прокурор Иван Гешев да започне разследване на посочените случаи за корупция.

Още от "Политика"

Даниел Митов се отказа от поста външен министър и заяви, че сега отговорността е на Радев, дипломат №1 е негов

Разочарованието ми обаче е от позицията на ПП-ДБ, те вместо да подкрепят номинацията на г-н Главчев, те влязоха в логиката на Румен Радев, добави Митов

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени