Нинова: НС на БСП реши да продължим разговорите с ИТН по политическата декларация

От БСП ще предложат служебния кабинет за редовен, ако третият мандат стигне до тях

Корнелия Нинова
Корнелия Нинова Източник: БСП

Националният съвет на БСП реши да продължи разговорите с "Има такъв народ" по политическата декларация. Това заяви лидерът на левицата Корнелия Нинова след заседание на партията.

 

"Продължава заседанието, за да изчистим позицията си. Решихме: одобрено е свършеното до тук. Мандатът ни е изпълнен относно преговаряне по политики. Националният съвет се запозна с декларацията на ИТН от днес, но смята че не са отразени в достатъчна степен нашите виждания. Има неща, по които не сме говорили или няма съгласие. Например – преразпределяне на разходите в бюджета", обясни тя.

 

Корнелия Нинова добави, че от БСП ще предложат корекции и ще настояват за писмени гаранции по исканите от тях точки. "Националният съвет реши да предложим служебния кабинет за редовен, ако третия мандат стигне до нас. Без никакви промени в него", стана ясно от думите на знаковата РМД приватизаторка, която се прави на социално загрижена и номерата й все още минават.

 

По-рано на влизане в сградата на БСП членове на Националния съвет на партията коментираха пред журналисти, че очакват да чуят дали ще има писмено споразумение и каква е цената на подкрепата. Вчера, след като "Има такъв народ" представи проектокабинета си пред социалистите, Корнелия Нинова заяви, че следващата стъпка от преговорите е да се намери някаква форма на политическа подкрепа между политиките на двете партии. Тя не пожела да коментира имената на кандидат-министрите и помоли за време да се запознаят по-подробно с тях.

Още от "Политика"

Кирил Петков заплаши с побой Пеевски: Няма да ми каже тези неща, ако сме само двамата, а бодигардовете му са навън

Припомняме, че по-рано днес Делян Пеевски заяви, че Кирил Петков може да бъде "само булка на Борисов" и сравни него и Лена Бориславова със сладки пуделчета

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени